Мъри: На приказки и обещания сме прекалено силни

Спорт

02-05-2013, 12:25

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

Никога няма да си променя тактиката, дори и да играем срещу Барселона, изригна наставникът на Ботев

Треньорът на Ботев Станимир Стоилов даде днес пресконференция за медиите, на която говори за състоянието на отбора преди съботното дерби срещу ЦСКА в София.

Ето какво каза Мъри на брифинга:

Имахме време и за възстановяване, и за работа. Седмицата мина на добро ниво. Почти всички играчи са здрави. Все още не е възстановен Вандер. За него ще преценяваме в последния момент дали въобще ще попадне в групата или не.

В крайна сметка Ботев има достатъчен брой футболисти, които трябва да са готови във всеки един момент да защитават емблемата на клуба. Винаги съм казвал, че теренът е мястото, където се заявяват претенциите на футболистите.

Когато грандовете са нарадени, са доста опасни. Нормално е да има негативизъм у тях и да се опитат да заличат загубата в предишния кръг. Но проблемите са си техни, за мен е важно Ботев да се опита да се надиграва чисто футболно с ЦСКА. Знам, че се играе тежко на „Българска армия”, но не е невъзможно да вземем нещо от там.

Ако ние имаме лъкатушене в играта, нормално е да загубим мач. На този етап нещата при нас се развиват добре, да не казвам други думи. Но е излишно да се превъзнасяме, не обичам такива действия. На приказки и обещания сме прекалено силни.

Наблюдавахме Ромарио и се отвори възможност да го привлечем като свободен агент. Предварителни оценки за него няма да давам. Той сам трябва да покаже на какво е способен и да се впише в колектива. Може да играе на всичките позиции в атакуващ план.

Не приемам думите умора, жега, топлина, хладно. Това са само оправдания. В моята кариера съм имал случаи, в които близо 2 години сме играли в цикъл сряда-събота.

Като тактика и изисквание аз никога не се променям, дори и да играем срещу Барселона. Не искам да сме като боксова круша. Идеята ми е да играем по-далече от нашето наказателно поле.

Ще има хора, които да наблюдават мача между Локо (Пд) и Левски, но този двубой не ме вълнува. Той си е важен за Локомотив.

На този етап повече нападатели няма да взимаме. Имаме 2-3 плана за подготовка, но изчакваме да завърши първенството. По простата причина, че първо не знаем кога ще започне следващият шампионат, и второ дали ще играем евентуално в Европа.