Ето кои са символите на успеха днес

Животът

02-05-2013, 13:37

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Ценностите се менят с времето

Всеки има любими предмети, както и такива, които обикновено свързва с определен висок статус.

Кои са съвременните белези за добро положение?

Нова анкета във Великобритания дава отговор на този въпрос. 2000 души трябвало да посочат кои са вещите, по които съдят за успеха и богатството на човек днес.

Сред обектите на особено високо положение се открояват неща като iPad, 50-инчов HD телевизор, автомобил кабрио, диаманти и... домашна прислужница.

До неотдавна хората преценяваха успеха единствено по дома и работата на човек, коментира Анди Олдъм, маркетинт директор в компанията, поръчала проучването. Изглежда обаче, че днес вече има много модерни неща, които могат да ни впечатлят.

В последно време технологиите се развиха значително и е показателно, че предмети като 3D телевизори, таблети и смартфони вече са част от разбирането за високо положение.

Най-престижните автомобилни марки, които англичаните считат за признак на обществен статус са Астън Мартин, Порше, Ферари и Мерцедес. Ако пък притежавате къща на Карибите или може да си позволите почивка в луксозен хотел в Индийския океан, това също ви класира високо в очите на английските граждани.

Проучването е определило общо 40 предмета или постижения, които трябва да имате, за да се чувствате успял в живота.

 

Източник obekti.bg