Черно море взе ценна точка в Недежда

Спорт

02-05-2013, 17:23

Снимка:

АРХИВ

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

"Моряците" завършиха 0:0 с Локо Сф

Отборът на Черно море успя да спечели ценна точка в борбата за оставане в групата при гостуването си на Локо (Сф). Моряците завършиха наравно 0:0 в Надежда. Двата отбора прибавиха по една точка към скромния си актив, но в случай по-скоро загубиха по две. Черно море остава на 11-о място с 25 точки, а Локо (Сф) е на 12-о с точка по-малко. Ботев (Вр), който е под чертата обаче, най-вероятно ще се изравни с "железничарите", след като утре вземе очаквана победа срещу Етър.

Срещата в "Надежда" бе напълно равностойна, като и двата отбора могат да съжаляват, че не спечелиха. За домакините на няколко пъти пропусна нападателят Крум Бибишков, а Симеон Райков от Черно море нацели гредата преди почивката. Двамата вратари Божидар Митрев и Георги Китанов пък бяха с основна заслуга за нулевото равенство. На няколко пъти те се намесиха решително и в последния момент преотвратяваха гол за съперника. В първите минути двата отбора си размениха по едно опасно положение.

Първо Георги Илиев стреля, но Божидар Митрев изби в корнер. Домакините отговориха с изстрел по земя на Крум Бибишков, но Ктанов спаси. В 7-та минута моряците имаха отлична ситуация да открият резултата. Инканго проби през центъра и подаде отлично към непокрития Симеон Райков. Крилото на варненци стреля по диагонал, но топката се отби в лявата греда на Митрев. В 21-та минута заучено положение от фаул завърши с пас на Пеев към Маркиньос, но шутът на бразилеца не успя да намери долния ляв ъгъл на черноморската врата и излезе в аут. Седем минути по-късно Маркиньос центрира от фаул, Георги Божилов изпусна Курм Бибишков, който от пет метра стреля с глава, но изпрати топката в аут. В 37-та минута Черно море направи сериозен пропуск. След разбъркване в наказателното поле на домакините топката достигна до Инканго, който от границата на малкото наказателно поле шутира слабо и Митрев спаси. Малко по-късно опасен удар на Райков от далечна дистанция затрудни Митрев, но стражът на Локо изби в корнер.

През втората част двата отбора заиграха още по-предпазливо и до 64-та минута опасните положения липсваха. Именно тогава Локомотив създаде първата истинска голова възможност през второто полувреме, когато Димитър Илиев не уцели вратата след центриране от фаул на Маркиньос и изстрел с глава, макар да се намираше на 5 метра от голлинията. В 82-та минута Райков центрира отлично към Инканго, който стреля колкото силно, толкова и неточно от воле.

СТАТИСТИКА

ЛОКО (СФ) – ЧЕРНО МОРЕ 0:0

Мач от 25-ия кръг на "А" група

СЪСТАВИ: 

ЛОКО (СФ): 1. Митрев, 16. М. Димитров, 18. Дюлгеров, 6. Бранеков, 21. Трифонов, 23. Том, 28. Маркиньос (Дафчев), 14. Д. Илиев, 77. Пеев, 90. Костадинов (Писаров), 76. Бибишков (Павлов)

Резерви: Галев, Добрев, Николов, Кики

Треньор: Емил Велев

ЧЕРНО МОРЕ: 33. Китанов, 25. Ал. Александров, 3. Р. Колев, 18. Комел, 15. Ал. Др. Александров, 6. Бергонси, 21. Г. Илиев, 83. Идалго (Манолев), 14. Божилов, 19. Инканго, 11. Райков

Резерви: Михайлов, Атанасов, Сталев, Симеонов, Капитанов, Т. Колев

Треньор: Георги Иванов

Жълти картони:  Комел, Р. Колев, Китанов (Черно море)
Съдия: Вихрен Манев
Стадион "Локомотив", София