Десетокласници лепят плакати с ликовете на Левски и Ботев

Заралии

03-05-2013, 11:11

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Тийнейджърите от Стара Загора искат да повдигнат духа на българите

Трима ученици от Стара Загора са подели инициатива да възродят българския дух. Кристиан, Иван и Димитър са десетокласници и от няколко седмици лепят плакати с ликовете на Васил Левски, Христо Ботев, Любен Каревелов и други наши възрожденци, по централните улици на града.

Правим това, защото българите в момента са обезверени и не вярват в нищо, обясниха те пред камерите на TV7. Нашата идея е да повдигнем духа на съгражданите ни и да им припомним, че тези хора са вярвали в нещо голямо и са допринесли много за освобождението на България. Нашите връстници и по-малките деца не знаят кои са Левски и Ботев. Това не е хубаво и ние искаме да променим това. За съжаление мога да кажа, че моите съученици и учители въобще не се интересуват от тази инициатива и не получавам никаква подкрепа от тях, каза със съжаление Иван.

За разлика от съученици и учители, родителите на тримата тийнейджъри са ги подкрепили напълно и застават твърдо зад тях. Целият процес по отпечатването на плакатите и тяхното разлепяване се извършва изцяло с лични средства на младежите. Тримата с радост казват, че тяхната инициатива е намерила доста последователи във Facebook. Ние нямаме да се откажем и продължаваме напред, категорични бяха учениците