Пловдив под обсада! Идват спецчасти за дербито между Ботев и Локо

Спорт

03-05-2013, 11:25

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Забраняват продажбата на алкохол около стадион „Христо Ботев“

Футболната среща между пловдивските отбори Ботев и Локомотив изправя на нокти не само жандармерията в града, но и част от спецчастите в София. Униформените викат подкрепление от „Специализирани полицейски сили” – СДВР в сряда 8 май, когато ще се проведе най-чаканата футболна битка под Тепетата.

На футболната среща, която ще се проведе от 17 часа на стадион „Христо Ботев” в Пловдив, се очаква да присъстват около 10 000 зрители, главно от средите на феновете на двата отбора, съобщават от пресцентъра на МВР-Пловдив. Феновете на “Локомотив” ще бъдат съпроводени с полицейски сили от стадион “Локомотив” – парк “Лаута”, до стадион “Ботев” и обратно след приключване на срещата.

За целта в периода от 15.30 до 17 часа и от 18.30 до 19.30 часа със заповед на кмета на Община Пловдив частично ще бъде спряно движението по бул. „Източен” - в участъка от кръстовището с бул.”Христо Ботев” до кръстовището с бул.”Княгиня Мария Луиза”, и по бул.”Санкт Петербург” - от кръстовището на ресторант “Мак Доналдс” до кръстовището с ул.”Лев Толстой”.

За нормалното пропускане на зрители в стадиона преди и по време на футболната среща ще бъдат отворени пет входа за феновете на отбора-домакин, един вход за феновете на отбора-гост и един вход за посетители с клубни карти/транспортен вход.

В деня на футболната среща до 20 часа се забранява продажбата на алкохолни напитки търговски обекти в близост до стадион „Христо Ботев”. На влизащите в стадиона ще бъдат извършвани стриктни проверки, заканват се от пловдивската полиция.

Няма да бъдат допускани лица в нетрезво състояние, както и такива, които са с наложени забрани за посещение на спортни мероприятия. Забранено е внасянето на пиротехнически средства и други опасни предмети. Всички зрители се призовават да спазват стриктно разпорежданията на полицейските служители. Нарушителите ще бъдат санкционирани безкомпромисно съгласно Закона за спортното хулиганство.