Светът на Гугъл - пишеш "секс", но порно не излиза

Новините

03-05-2013, 13:50

Автор:

Dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Всеки 4-ти търси в Гугъл порно

Когато човек напише "секс" в Гугъл от територията на САЩ, вероятно очаква да се натъкне на сайтове с порнографски материали в най-челните резултати. Вместо това първото, което вижда, е страницата със сексуални теми на веселяшкия сайт "Фъни ор дай", пише БГНЕС.

Странно, нали? Сексът несъмнено може да бъде забавен. Но всъщност целта му не е тази.

Според данни на "Комскор" шест от най-популярните търсения, препращащи към сайта на "Фъни ор дай", през март са били "секс", "ХХХ", "гърди", "цици", "секси" и "клипове с изнасилвания". Всеки от резултатите има своя страница в сайта, където се качват всевъзможни хумористични снимки – от динозаври, правещи любов до нещо странно, наречено "прави нежелан секс с вегетарианец".

Близо 1 на всеки 4 търсения в Интернет е свързано с порно. Следователно "Фъни ор дай" има огромен брой потенциални клиенти, ако сайтът накара хората да кликат.

Но ръководството на портала настоява, че това не е умишлено. "Не е стратегия. Тези страници са създадени автоматично", отбеляза главният мениджър Мич Галбрайт. Няма нищо нередно в това "Фъни" да трупа посещения с помощта на този тип думи, подчерта той.