Спонсорът на полета за благодатния огън три пъти хаджия

Мисия Пловдив

03-05-2013, 14:38

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Трон за царя в храм "Света Богородица" на Великден

Пловдивският бизнесмен Иван Михайлов разбрал, че държавата не може да плати самолет и поел разходите

Научих, че държавата не може да отпусне самолет, с който да пристигне благодатният огън, веднага реших да помогна и поех разходите, разказва основният спонсор на полета бизнесменът Иван Михайлов, пише в. „Марица“. Той отказва да назове каква е отделената сума за полета до Тел Авив.

„Ние сме християни и мисля, че всеки, който има финансова възможност, би го направил“, твърди Михайлов.

Самолетът, с който ще бъде пренесен благодатният огън до нашия град е 7-местен и български, екипажът също. Сутринта делегацията, в която е дядо Николай, спонсорът и областният управител Здравко Димитров отлетя.

"Ходил съм 3 пъти до Йерусалим, но за първи път ще бъда на Божигроб по време на Великденските празниците", разказва управителят на пловдивската фирма "Металик".  Той се занимава със строителен бизнес, а фирмата му произвежда метални конструкции. Михайлов участва в управлението на 18 фирми, собственик е на 6 дружества, показва ДАКСИ. 

Самолетът, нает за благодатния огън е български, екипажът също.

На връщане самолетът с благодатния огън кацне на летище Пловдив към 19 ч., а след това ще продължи към София.

В 23.30 ч. на 4 май Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай ще поздрави хората с "Христос Воскреси" от трибуната, изградена до Катедралния храм "Света Богородица" в Старинен Пловдив.

Там ще отслужи Пасхалното богослужение, и в първите минути на 5 май - Пасха Господня, ще започне светата Василиева Литургия. Сутринта в неделя е Второ Възкресение - в митрополитския храм "Света великомъченица Марина" от 10.30 ч., дядо Николай ще благослови хората и ще раздава червени яйца. Вечерта от 18 ч. в Драматичния театър е Тържественият великденски концерт.