Петя Раева изпече пита за здравето на малкия Венци (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

03-05-2013, 15:11

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Жените от ДПС събират пари за лечението на детето

Погача и миланска торта, приготвени лично от Петя Раева, зарадваха лакомниците на благотворителен великденски базар в Мол Галерия днес по обед. Там водачът в листата на ДПС и дамите от женската организация на партията в Пловдив подредиха богата трапеза. Предлаганите лакомства се продаваха с цел да се наберат средства за малкия Венцислав Головолов, който е с диагноза Хидроцефална интерна.

Раева даде старт на базара като си купи козунак на двойна от обявената цена. Тя си пожела акцията да е успешна и касичката да се напълни догоре. Всеки клиент освен желаното лакомство получаваше и бонус – пакет ароматно мляно кафе. Голям хит се оказаха както питата, така и миланската торта и плодовите кошнички.

Посветихме своя Разпети петък на благотворителност. Венци има изкривяване на гръбнака. Той е на година и 8 месеца и още не може да проходи. Направена му е една операция, предстои втора, изтъкна Раева. Тя посочи, че самата интервенция е безплатна, но консумативите за нея са много скъпи. Майка на Венци е безработна. Семейството от Шекер махала, което има и още едно дете, разчита на заплата на бащата.

Раева се запознала със случая след като я потърсил чичото на Венци. Срещнах се със семейството и прегърнах тяхната кауза. Затова решихме да спестим парите за концерти и певици. Тези средства ще са по-нужни на Венци. Ако стана отново народен представител ще продължа да помагам на детето. Няма гаранции, че операцията ще е упешна. Може да се наложи и трета, каза Раева.

Акцията в помощ на Венци продължава и довечера от 19:00 ч. Тогава в хотел "Феймъс Хаус", Петя Раева организира благотворителен коктейл с представители на местния бизнес. Тя сподели, че се надява предприемачите да подкрепят каузата и да покажат великденска щедрост. В края на вечерта ще бъде отворена кутията с дарения. Ако парите не стигат, ще разкрием дарителска сметка за Венци, изтъкна Раева.