Как американецът Брадфорд вдигна сватба с българина Георги

Пловдив Лайф

03-05-2013, 16:08

Снимка:

Михаил Вучков, присъствал на сватбата в Ню Йорк. Снимките са предоставени от "Капитал LIGHT"

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Любовта им се разгоряла в Ню Йорк

Оня ден, на 30 април, младото семейство Георги Балинов от Варна и американецът Брадфорд Шелхамър тръгнаха на сватбено пътешествие. Най-напред ще минат през Лондон, след това ще отидат в Токио и Сеул,разказва в. „24 часа“.

Бадфорд бил сгоден и пред прага на венчило с друг мъж, но в Рио де Жанейро се запознава с Георги и хлътва по него.

Любовта им се разгоряла в Ню Йорк На място, където има изобилие от мускули - в един от най-скъпите фитнес салони - "Екуинокс". Георги Балинов е 30-годишен, роден е във Варна. В момента е вицепрезидент за инвестиционно банкиране в Банк ъф Америка Мерил Линч в Ню Йорк, където е завършил университет.

Брачният партньор на Балинов е уебдизайнер. Той е съосновател и криейтив директор на сайта Fab.com и е обявен за един от стоте най-творчески личности в бизнеса. Какво повече да се каже за тях - млади, красиви, богати и успели всеки в своята област, освен да въздъхне човек: "E, щом се обичат младите, нека се вземат".

Само че двамата не стигат лесно до сакралното решение. "Когато се срещнахме в Бразилия, между нас нямаше нищо", пише в блога си 36-годишният Шелхамър. Балинов знаел, че синеокият красавец има сериозен приятел и бил твърдо решен да стои настрана. Двамата се разбрали, че между тях може да има само крепка мъжка дружба. Но ситуацията назряла и с течение на времето вече не можели да се преструват, че помежду им не прехвърчат искри.

Брадфорд взел решение да скъса с партньора си. "Вече бяхме разпратили сватбените покани. Месец след като се запознах с Георги, отмених сватбата", споделя той в блога си.
Но българинът не бил готов да се обвърже с човек, който току-що се е разделил с дългогодишния си интимен приятел.

Брадфорд ухажвал българина по всякакви начини. Дори му записал касети с избрани песни. Двамата имали толкова общи неща - трудното осъзнаване на факта, че са гейове, бягството в музиката, дори и това, че бащите им са починали от рак.

Накрая любовта побеждава и на 30 март т.г. двамата сключват брак на бляскава и ексцентрична церемония в Ню Йорк. Женитбата им е отразена в американския печат, новината бе препечатана и в български вестници.

Сватбата е в Russian Tea Room. - ресторант, основан през 1927 г. от членове на руската царска балетна трупа. Всичките около 250 гости са с маски, предварително поръчани за случая, и до един са облечени в черно и бяло. Поканени са да пеят много от звездите на 80-те и 90 те години в САЩ - Марсела Детройт от "Шейкспиърс систър", Били Рей Мартин и Анди Бел от "Ирейжър".

Има и една-две порнозвезди, както и още много близки, приятели и роднини на двойката.
Там са майката Диана и сестрата на Георги - Весела, сестрата и братът на Брадфърд.
Венчава ги комедийната актриса и отявлена лесбийка Сандра Бернхард. Тя е ръкоположена да бракосъчетава.

Майката на младоженеца държи реч на български, Весела превежда, майката на другия младоженец плаче... Сервитьори с черни маски наливат шампанско.

Типично по американски двойката си разменя брачни клетви. В тази на Брадфорд има следните редове: "Обещавам да съм най-добрият ти приятел и най-големият ти фен, обещавам да те гушкам при поискване, обещавам да се преструвам, че одобрявам, когато слушаш Уитни Хюстън в колата, да те подкрепям и съчувствам, когато оставаш да работиш в офиса до след полунощ, и да ти казвам всеки ден "Обичам те" (на български) до края на живота си."

Диана, майката на Георги: Съпругът на сина ми е невероятен човек

Във варненския квартал "Виница" всички познават бащата на Георги Балинов. Димитър, известният СДС деятел от първите години на демокрацията, който стана кмет на квартала и заместник-кмет на район "Приморски".

Съседът Николай казва, че бащата е местен, но не знае дали има гагаузка кръв, каквато има коренното население на бившето село Виница. Димитър умира от рак.

 

"За сина му Георги можем да кажем само супернеща. През гладната 1992 г. и той, едва на 10 години, се зае да отглежда домати. После научи всички рецепти за консервиране и сам правеше зимнината и компотите. А като ученик - от горе до долу имаше само шестици", спомня си Николай. "Много кротко дете, помагаше страхотно, само как учтиво поздравяваше, казва и съпругата на Николай Атанаска.

Балинови обаче продали хубавата си къща в центъра на "Виница", Георги и сестра му Весела живеят в Ню Йорк, а майката Диана се е преселила в града. Тя е бивша медицинска сестра и сега има магазинче за кафе на пазар "Чаталджа". Отначало се смущава за темата на разговора, но после той започва да върви без проблеми заради хубавите спомени за успехите на сина.

- Кога видяхте за последен път Георги?

- На 1 май си дойде само за 24 часа. Имали пътуване с партньора си Брадфорд, нещо като ваканция до Англия. Оттам ще летят за Япония и после ще отидат до Корея. Тръгнали са два дни по-рано, за да може синът ми да отскочи до Варна да ме види.

- Къде завърши синът ви?

- Георги учи в английската гимназия и завърши с пълен отличен. После следва финанси в Американския университет в Мадрид. И оттам се прехвърли в университета в Ню Йорк. През цялото време обаче работеше, за да се издържа. Въпреки това казваше, че трябва да е отличник и го постигна. Яви се на конкурс за стажант още преди да се е дипломирал и спечели. Чаках след завършването да се прибере, но веднага го извикаха на работа в Банк ъф Америка.

- Как се чувствахте на сватбата на Георги в Ню Йорк?

- Беше фантастично. Съпругът на моя син е изключителен човек.

- През цялото тържество ли бяхте с маски?

- Това бе по идея на организаторите, в един момент маските паднаха, нямаше как да се пие с тях.

- Запознахте ли се със сватовете?

- Да, разбира се, те са също изключителни хора, много сърдечни.

- Този брак не ви ли смущава?

- Вижте, аз отдавна знам ориентацията на Георги. Така че не виждам нищо нередно. Аз се гордея със сина си. Не виждам нищо ненормално в брака му. Там има вече много такива бракове, след като беше приет закон за тях в щата Ню Йорк.

- Вашите приятели как възприемат тази сватба?

- Слава богу, заобиколена съм само от интелигентни хора.

- Партньорът му е май супербогат, дали с Георги са сключили предбрачен договор?

- Нямам представа за подобен договор. Да, богат е, но не чак толкова. Пък и синът ми не е беден, така че тук няма брак по сметка.

- Двамата канят ли ви в Ню Йорк?

- О, аз нямам проблеми да отида да живея там. Дъщеря ми Весела завърши европеистика и се омъжи за американец в Ню Йорк, но и Георги и Брадфорд винаги ще ме приемат.

- В къща ли живеят?

- Не, в голям апартамент.

- Щастливи ли са?

- Естествено.

- Имат ли планове за деца?

- О, веднага ще ме уведомят. Но трябва да сме модерни майки и да не питаме. Каквото си решат те.