Нереална самоличност - жена имала 4 различни ЕГН-та

Мисия София

03-05-2013, 17:55

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Монитор": ЕГН-тата ни изтичат отвсякъде

Стефка Найденова фигурира в системата на МВР като мъж, като чужденец и като починал човек

Жена от Кюстендил изненадващо установи, че има 4 различни ЕГН-та, съобщи bTV. Стефка Найденова разбрала за това, когато отишла да си извади дубликат на акта за раждане в Ботевград, където е родена. Първата грешка била допусната още в акта ѝ за раждане, след това последвали и други.

"И така разбирам, че аз не съм родена на 3 януари , а на 4 януари. Значи първо ви е объркана датата, оттам и последните 4 цифри", казва жената. "Излиза, че не съм български гражданин. Това ми е дипломата за основно образование. Тук съм с мъжко ЕГН и пише, че съм от Благоевград", посочва Стефка.

Тя фигурира в системата на МВР с напълно объркани данни - като мъж, като чужденец и като починало лице. И въпреки различните си самоличности, досега Стефка е родила две деца, един път се е женила, развела се е, била е на борсата, сменяла е работата си няколко пъти, осигурява се, дори е теглила заем от банка. За 34 години нито веднъж досега, нито една служба в държавата не е засякла грешките.

Да се установи днес кой е виновен за грешките е почти невъзможно. Ако Стефка иска да съди държавата, ще трябва дълго да доказва какви морални вреди са ѝ нанесли обърканите данни.