Почина самозапалилият се от Смолян

Причината – несъвместими с живота травми, обясняват от Университетска

Заради несъвместими с живота травми в ранния следобед днес почина пациентът от Смолян, който се самозапали на 1 май. Това съобщиха от Клиниката по изгаряне, пластична и възстановителна хирургия на УМБАЛ „Свети Георги” – Пловдив, където пострадалият бе транспортиран по спешност още в деня на инцидента.

По време на целия си болничен престой 47-годишният Венцислав Козарев остана в критично състояние и на апаратна вентилация. 

Мъжът се самопали в сряда на 1 май. В 11 часа на тел. 112 е съобщено за бягащ горящ мъж в Смолян на ул. „Родопи”. Незабавно на мястото са изпратени екипи на бърза помощ, пожарна и полиция. Установено е, че 47-годишен мъж се е самозапалил на ул. „Рада Казалиева” в кв. Горно Райково на града и побягнал в посока площад „Св. Неделя”, където паднал на земята и бил загасен от хора от квартала.

Смолянчанинът се е залял с бензин, запалил се, и пробягал около 50 - 60 метра, след което хора от кв. Райково, са го загасили с помощта на пожарогасители. Той бе приет в болницата с 85 % изгаряния.