"Модерна България": Работи ли за хората безконтролната власт?

Мисия София

04-05-2013, 08:46

Снимка:

"Модерна България"

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Девет кандидата на Гражданската листа направиха опит да се качат на метрото с колички

Девет кандидата на Гражданска листа "Модерна България" направиха опит да се качат на метрото с колички в новата метростанция "Сердика 2".

Опитът на Борислав Цеков, Здравка Кръстева, Петър Кичашки, Емил Георгиев, Владимир Чуков, Иво Инджов, Ивилина Алексиева, Свилен Колев и Пламен Петков бе неуспешен.

Парадоксът е, че метростанцията е достъпна с два асансьора, но влаковете са напълно недостъпни.

Здравка Кръстева, водач на Гражданска листа "Модерна България" за Бургас и София 24-МИР заяви, че това не е предизборна агитация. Макар че ще излезе в предизборната хроника.

"Просто няма друг начин да ви покажем това безобразие. Година преди изборите нашият приятел Петър Кичашки, искаше да алармира че най-модерното съоръжение в София, гордостта на ГЕРБ не е направено да работи за всички хора. Засне се даже репортаж, няма да казвам в коя телевизия, но никога не видя бял свят. Ясно защо! И допълни: "Виждали ли сте някога човек в количка в метрото? А девет души заедно и в колички? Няма да ги видите! Защото у нас безконтролната  власт се старае само, ако после ще станат хубави кадри за новините.

В най-новата и най-красива метростанция, в 21 век, хора на колички не могат да се качат. Майките с количи и те знаят какво им коства. А знаете ли, че в света, към който се стремим, хората с колички са навсякъде - по улиците, в офисите, в парковете, в градския транспорт? Знаете ли че студентите по транспорт в Техническия университет във Виена получават задължителна задача да пропътуват града на количка, за да не забравят никога че правят пътища за всички хора.  

Звучи ви като утопия да има власт, която работи за хората? Да никъде по света политиците не са най-обичаните хора, но има начин да бъдат принудени да се стараят повече от властта у нас. И той е само един - не обещания, а реален обществен контрол! Благодаря ти Пепи, че ни вдъхнови за това с твоя ежедневен подвиг да не си скрит от света и да се бориш за промяна!", каза тя.

От Гражданската листа "Модерна България" заявиха, че това е един от старателно скриваните от обществото проблеми.