Нефтохимик с безценна победа над Светкавица

Спорт

04-05-2013, 20:30

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Тимът на Антон Спасов изигра не особено добър мач, но футболистите се вложиха максимално и успяха да отбележат заветно попадение чрез Васил Калоянов в 64-та минута

Отборът на Нефтохимик спечели изключително важна победа над Светкавица Търговище в битката за влизане в А група. Тимът на Антон Спасов изигра не особено добър мач, но футболистите се вложиха максимално и успяха да отбележат заветно попадение чрез Васил Калоянов в 64-та минута, което им донесе безценните три точки.

 

Мачът се разви много оспорвано, като гостите имаха по-чисти положения за отбелязване на гол. Двама от техните футболисти обаче направиха недопустими грешки, като буквално си изпросиха два червени картона и останаха с 9 души на терена.

Малко след това, в средата на второто полувреме и Христо Лемперов получи втори жълт картон и също напусна играта. До края домакините пропуснаха от добри позиции, а гостите заиграха „ва банк”, но нямаха шанс да  отбележат.

Трябва да се отбележи безупречното съдийство на рефера Георги Йорданов и неговите помощници, които бяха незабележими на терена, въпреки нервния и оспорван двубой.

Така Нефтохимик постигна победа, която му отвори широко вратата за влизане в елитната група.