Радуканов си отмъсти на Ботев, би канарите с 1:0

Спорт

04-05-2013, 21:31

Снимка:

Plovdivutre.bg (архив)

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

Жълто-черните отстъпиха третото място в „А” група

Милен Радуканов си отмъсти на Ботев за уволнението си от жълто-черния тим в края на миналия сезон. Ваденият от БГ Моуриньо отбор на ЦСКА удари канарите с 1:0 на „Българска армия”. Единственият гол бе дело на Марсиньо в 51-ата минута след щастлив рикошет.

Така Ботев отстъпи третото място на ЦСКА във временното класиране. Червените имат вече 51 точки, а пловдивчани – 50.

Ето най-интересното от мача по минути:

0 - В Сектор Г е опънат транспарант, който гласи: "ЦСКА е гордост за България, а не бездушно носене на фланелката". Агитката на "червените" бойкотира мача. На "Армията" имаха 2500 фенове, 2000 от които на Ботев. Босът на ЦСКА Димитър Борисов е в ложите. Той ще гледа дербито в компанията на търговския директор Георги Павлов.

2 - Центриране на Нджонго Присо към Спас Делев, който не си овладя добре топката и тя му бе отнета от защитата на Ботев.

8 - Съдията Никола Попов не даде чиста дузпа за ЦСКА. Абел Анисе игра първи с топката, бе подкосен от Сивард Спрокел, но реферът остана безмълвен.

10 - Абел Анисе проби мощно по дясното крило на атаката на ЦСКА, центрира по земя към връхлитащия Мартин Камбуров, но не особено добре и така не последва опасност за Ботев. До момента далеч по-активни на терена са именно "червените".

15 - Ново съдийско решение, което ощети ЦСКА. Галчев сбърка в половината на Ботев, Марсиньо отне топката, а халфът на гостите го задържа за бедрото. Спрокел изчисти, а реферът не видя нарушението на Галчев.

17 - Отново главни действащи лица на терена са реферите. Този път те сгрешиха в полза на ЦСКА. Иван Цветков прати топката във вратата на Черни, но попадението не бе зачетено, заради засада. Телевизионните повторения показаха, че такава по-скоро няма. 

19 - Хубав удар на Марсиньо от ЦСКА, но топката рикошира в гръб на защитник на Ботев и излезе в корнер, след който не последва опасност за "жълто-черните".

31 - Отново Марсиньо тормози защитата на Ботев. Бразилецът пробва шут от около 25 метра, но топката пак се отби в тялото на играч на съперника и не затрудни вратаря Стаховяк. 

34 - Безумна грешка на Апостол Попов. Центриране в наказателното поле на ЦСКА на Тодор Неделев отляво, Луис Педро не успя да засече топката в мрежата на Черни от три метра, след като бе изпуснат от Костадин Стоянов. 

38 - Много силен и точен удар на Борис Галчев от далечно разстояние, който затрудни максимално Томас Черни, но вратарят на ЦСКА все пак се справи и изби топката, която летеше към мрежата на вратата му.

43 - Луис Педро поиска нарушение след съприкосновение с Апостол Попов. Последният се ядоса и опита да ритне без топка крилото на Ботев, картон не последва.

45 - Много хубав удар на Нджонго Присо, но Стаховяк изби. Малко след това и Марсиньо можеше да открие резултата, а стражът на гостите пак се изяви по перфектен начин.

51 - ГОООЛ ЗА ЦСКА! Второто полувреме започна по възможно най-добрия начин за "червените". Бразилецът, който вкара и на Левски, получи топката на дъгата пред наказателното поле на Ботев. Той стреля, кълбото рикошира в играч на гостите, заблуди Стаховяк и влетя в мрежата му - 1:0 за ЦСКА.

55 - Бившият "армеец" Станислав Костов проби по левия фланг и навлезе в пеналта, Апостол Попов го блокира добре и изчисти в корнер, от който Ботев не се възползва.

62 - Удар на Луис Педро от далечно разстояние, но много неточен и така гостите продължават да губят с 0:1 на стадион "Българска армия". 

67 - Техничен удар на Костов, който бе заобиколен от трима в червено. Топката прелетя покрай сглобката на вратата на Томас Черни.

72 - Втори отменен гол на Ботев. Борис Галчев центрира от фаул в пеналта на ЦСКА, Иван Цветков пак отбеляза, но отново се радваше прибързано, защото бе в засада. Този път съдията Никола Попов и неговите помощници реагираха правилно, капитанът на Ботев наистина бе зад последния в отбраната на домакините.

75 - Нджонго Присо се контузи и бе заменен принудително от Ивайло Чочев. Положението на камерунеца не изглежда никак добро, възмжоно е това да е негов последен мач за сезона.

СТАТИСТИКА

ЦСКА - БОТЕВ (ПЛОВДИВ) 1:0

1:0 Марсиньо 51

ЦСКА: 12. Черни, 11. Бандаловски (к), 19. Попов, 21. Василев (59 - 25. Грънчов), 5. Стоянов, 8. Саша, 17. Анисе, 9. Марсиньо, 99. Присо (75 - 18. Чочев), 7. Делев (59 - 10. Сержиньо), 22. Камбуров

БОТЕВ (ПЛОВДИВ): 1. Стаховяк, 15. Перейра, 83. Спрокел, 5. Грънчаров, 11. Христов, 26. Енрике, 71. Галчев, 18. Костов, 8. Неделев (78 - 13. Павлов), 9. Педро (73 - 6. Дяков), 19. Цветков (к)

СЪДИЯ: Никола Попов

Жълги картони: Саша, Бандаловски (ЦСКА); Педро (Ботев)

СТАДИОН: "Българска армия", София