Чочо бе суперлуд, спомня си министърът на културата

"Все още не мога да повярвам, че най-лошото се е случило", допълни той

"Актьорите трябва да са чувствителни. Така те влизат в чужди кожи и живеят чужди животи", каза пред bTV актьорът и министър на културата Владимир Пенев.

Така Пенев коментира професията на актьора часове след информацията за смъртта на актьора Чочо Попйорданов.

"Все още не мога да повярвам, че най-лошото се е случило", каза той и си припомни моменти от живота на актьора.

"Чочо беше суперлуд човек, който не може да стои на едно място. Бяхме заедно в САЩ, на турне и имам много спомени от това", допълни Пенев.

Министърът, който също е актьор, сподели, че се съмнява дали е избрал правилната професия и дали не е трябвало да се насочи към нещо по-спокойно.

Bulgariautre.bg припомня, че любимият актьор на много българи Петър (Чочо) Попйорданов почина рано тази сутрин, навръх Великден. Въпреки близо 15-часовите усилия на лекарите от Клиниката по интензивно лечение в "Пирогов", той е починал в резултат на тежка черепно-мозъчна травма с недостатъчност на мозъчния ствол.

Чочо беше настанен в Централна реанимация на "Пирогов" с опасност за живота, след като вчера пострада много сериозно. Той паднал от високо място на Боянските гробища и бе приет в "Пирогов" с тежка двустранна мозъчна контузия, двустранно счупване на черепните кости, вътречерепен хематом, счупване на черепната основа, контузия на белия дроб и с едно счупено ребро. Сърдечната му дейност беше поддържана с медикаменти и беше поставен на командно дишане.