Без Канибала дербито на Мърсисайд бе скучно

Спорт

05-05-2013, 17:55

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Сблъсъкът Ливърпул и Евертън завърши 0:0

Отборите на Ливърпул и Евертън направиха нулево равенство в дербито на Мърсисайд от 36-ия кръг на Висшата лига, като по този начин "карамелите" запазиха преднината си от пет точки пред градския си съперник, съобщи Sportline.bg.

На "Анфийлд" двата тима показаха предимно борба в центъра на терена и твърди единоборства, но твърде малко футболни качества. Домакините контролираха повече топката през по-голямата част от мача, но трудно създаваха опасности пред вратата на Тим Хауърд. Стивън Джерард и Даниел Стъридж имаха възможности да открият резултата през втората част, но не успяха да вкарат, останали очи в очи с вратаря на Евертън. Гостите пък вкараха топката в мрежата на Пепе Рейна в 55-та минута, но попадението на Силван Дистен бе отменено заради нарушение. Двубоя заради наказание от 10 мача пропусна водещият голмайстор на "червените" Луис Суарез.

В крайна сметка равенството бе най-справедливият резултат, а от него по-доволни ще останат "карамелите", които запазват преднината си от пет точки пред Ливърпул и имат голям шанс да завършат сезона пред градския си съперник за втора поредна година.