С хеттрик на Кавани Наполи препъна Интер за Европа

Спорт

06-05-2013, 08:40

Автор:

Sportline

Всичко от Автора

Небесносините окупираха мястото, даващо право на директно участие в групите на ШЛ

Наполи удари Интер с 3:1 в дербито от 35-ия кръг на Серия А тази вечер. И трите попадения бяха дело на звездата Единсон Кавани, който откри още в 3-ата минута, удвои от дузпа половин час по-късно, а в 78-ата минута оформи хеттрика си в срещата, съобщава Sportline.bg.

Интер успя да изравни за 1:1 отново чрез 11-метров наказателен удар, отсъден за нарушение на унига срещу Рики Алварес, но силите на "нерадзурите" не стигнаха за повече. Въпреки всичко дузпата, с която неаполитанците поведоха с 2:1, беше повече от спорна.

Наполи не губи ценно време и поведе още в 3-ата минута на двубоя. Пандев пусна топката в коридор към Кавани, който се промъкна между защитниците на гостите Киву и Ранкия и простреля Самир Ханданович за 1:0. Голът бе под номер 24 за уругваеца за сезона.

Малко след това Фреди Гуарин имаше добър шанс да изравни, но де Санктис отрази удара му. В 14-ата минута Алваро Перейра с гръб овладя и стреля, но стражът на Наполи изби в корнер. В 22-ата минута Рики Алварес влезе на скорост в наказателното поле на домакините, а Сунига го закачи. Реферът посочи бялата точка, като зад топката застана потърпевшият. Рики стреля, де Санктис усети посоката на топката и имаше шанс да отрази удара, но все пак имаше попадение - 1:1. Постепенно Интер изравни играта, след като до 20-ата минута Наполи владееше положението. В 28-ата минута  Ханданович отрази бобмен шут на Джемайли.

Наполи отново поведе в резултата в 32-ата минута. Джонатан събори без умисъл нахлуващия Сунига и реферът отсъди дузпа. Решението му бе пресилено, тъй като Сунига дори не водеше топката. Бурните протести на Ранокия само му донесоха жълт картон. Звездата на домакините - Кавани, изпълни 11-метровият удар и направи 2:1.

През втората част Наполи се прибра в защита, а Интер демонстрираше превъзходство над противника. Въпреки това Кавани пропусна да запише хеттрик във вратата на Ханданович в 67-ата минута. Седем минути след това реферът на двубоя спести червен картон на играч на Интер. Това бе Андреа Ранокия, който влезе грубо с бутоните напред в тялото на Ромеро.

Всичко в този мач се реши в 78-ата минута, когато авансът на домакините стана от два гола, а Единсон Кавани все пак записа своя хеттрик срещу "нерадзурите". И за това попадение македонският национал Горан Пандев имаше решителен принос.

Успехът закрепи Наполи на второто място, даващо право на директно участие в групите на Шампионската лига. Възпитаниците на Валтер Мадзари имат актив от 72 точки, със 7 повече от третия Милан. Интер останаха осми с актив от 53 точки и остава далеч от място, позволяващо участие в Европа.