Голямото следпразнично завръщане

Общество

06-05-2013, 09:19

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Пикът на трафика по пътищата ще бъде днес следобед

Както на всички празници, полицията отново призова хората да не се връщат по родните си места в последния момент.

Днес е последният ден от шестте поредни почивни дни и се очаква да бъде достигнат пика на трафика по пътищата.

В столицата най-натоварено ще бъде в следобедните часове, смятат от полицията.

"Пътна полиция" е предприела засилени мерки, като проблеми се очакват на главен път Е-79. Отсечката около Дунав мост също ще бъде натоварена.

Увеличен е съставът на служителите по гранично-пропускателните пунктове на българо-гръцката граница, тъй като най-много българи избраха да празнуват Великденските празници в южната ни съседка.

На ГКПП Кулата са започнали да работят четири трасета, а по принцип там работят две. Очаква се в последния почивен ден от Великденските празници значително да се увеличи потокът от автомобили по трасето и да има затруднения за движението. Пътуващите към и от Гърция могат да използват и път II-19 към и от ГКПП- Илинден.

В София ще се правят „зелени вълни” на светофарите, за да се улесни пътуването на гражданите.

"Зелени вълни” ще има по направления: Орлов мост – бул. "Цариградско шосе" – магистрала "Тракия"; Руски паметник – бул. "Цар Борис" – Пернишко шосе; Люлин; бул. "Сливница" до изхода на Околовръстно шосе.

На бул. „Ломско шосе” също ще има засилени мерки и при необходимост пътните полицаи ще изключат светофарите и ще регулират движението.

Има забрана за движение на тежкотоварни автомобили за времето от 14.00 до 20.00 часа по път I-1, в участъка от Драгичево до Петрич.

Препоръчва се на гражданите на 6 май по възможност да не изчакват последния момент за пътуване, имайки предвид, че пиковете часове с най-силен трафик са между 17.00 и 19.00 часа.

От "Пътна полиция" призоваха водачите да бъдат внимателни, толерантни на пътя, да не предприемат рискови маневри, с които да застрашават както своя живот и здраве, така и сигурността на другите участници в движението.