Гости на Военния музей хапват войнишка боб чорба

София Лайф

06-05-2013, 10:16

Снимка:

НВИМ

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Ден на отворените врати и много атракции в музея днес

Националният военноисторически музей ще представи изложбата "Измерения на храбростта" и по традиция обявява "Ден на отворените врати" за жителите и гостите на София на 6 май.

Изложбата ще бъде открита в 11:30 часа от заместник-министъра на отбраната Ася Давидова.

Тя показва как представата за храброст се пречупва през личните съдби на хора с различно положение в йерархията на Българската армия, живели в различни времена.

Включени са повече от 20 героични прояви на обикновени редници, подофицери и военни с висши воински звания по време на войните и в мирния период.

Празничната програма в НВИМ продължава с атракции с военен характер. Ще бъдат отворени за достъп част от експонатите от външната експозиция - Самолет МиГ-21бис, самоходна минохвъргачка Б1-10 "Тунджа", вертолет Ми-8 и зенитен ракетен комплекс "КРУГ"- М1.

Гостите на музея ще се потопят в ежедневието на българския войник, опитвайки от неговата боб чорба, приготвена от истински военен готвач на полеви условия. Най-малките ще се залюлеят за здраве на гергьовската слънчева люлка, а хорото ще поведат възпитаници на 144 СОУ "Народни будители".