10 думи за живот

Животът

06-05-2013, 10:57

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Бъдете истински!

Думите, които казваме, ни учат, но само ако правим това, което изповядваме, пише блогърът Марк за markangel.com, цитиран от "Мениджър Нюз".

Ето десет думи за един изпълнен със смисъл и удовлетворение живот.

Позитивизъм – нещата, за които мислиш, върху които се фокусираш, с които се заобикаляш... в крайна сметка определят какъв ще бъдеш. Ако избереш да живееш с благодарност за любовта, която изпълва сърцето ти, мирът, който почива дълбоко в душата ти и гласът на надеждата, който нашепва: "Всичко е възможно." А сега спри за момент и повтори: "За каквото съм мислил и мисля, ще направя така че да се сбъдне."

Търпение – използвайки времето, натиска и търпението вселената бавно променя гъсеницата и тя се превръща в пеперуда, пясъка в перли, въглищата в диаманти. Ти си бил създаден по същия начин. Това, че нещо не се случва сега и веднага, не значи че никога няма да се случи.

Кураж – невъзможно е да живееш без да паднеш, освен ако не си живял твърде предпазливо, толкова предпазливо, че не си живял наистина – а едва си съществувал. Не може винаги да чакаш перфектния момент, понякога трябва да имаш куража да скочиш. Понякога това, от което имаш нужда е 20 секунди смелост до лудост – или буквално казано 20 секунди на неуютна храброст – и ти обещавам нещо велико ще се появи в резултат на това.

Любов – когато любовта е твоята водеща светлина, можеш да преодоляваш бариери, да служиш на света с любов. Да имаш куража и увереността да се изправиш и да се бориш за това, в което вярваш не винаги е лесно, но е напълно постижимо. Фокусирай се върху неща, които до най-голяма степен отговарят на теб самия, на твоята същност. Това изкарва на преден най-доброто от теб, това те прави по-добър от вчера и ти позволява да озаряваш пространството наоколо със светлина.

Истина – казвай истината, или в крайна сметка някой друг ще я каже вместо теб. Да живееш живота на откровеност създава покой на съзнанието, а това е нещо безценно. Не бъди неискрен и не се заобграждай с хора, които са.

Самопризнание – не критикувай другите за грешките им, ако не си готов да признаеш за своите собствени грешки. Онова, което отказваш да признаеш за теб самия намира своя начин да изплува и да се покаже пред света, когато най-малко очакваш.

Признателност – понякога може да изневериш на себе си и на другите само защото обръщаш повече внимание на това, което ти липсва, а не на това, което имаш. Преобърни нещата. Вместо да мислиш за това, което ти липсва мисли за това, което ти имаш, а всички други нямат.

Отговорност – във всяка ситуация, в която си изпадал, независимо дали е положителна или отрицателна, това което е общото и обединяващо си ти. Отговорността означава да осъзнаваш, че независимо какво се е случило с теб до този момент в живота ти, можеш да вземеш решение и да промениш ситуацията, или да промениш начина, по който мислиш за нея.

Развитие – изборът е твой – можеш да оставиш миналото ти да те определя и да те ограничава, или можеш да избереш да се учиш, да се развиваш и да оставиш миналото зад теб. Също като сезоните и ти можеш да се променяш. По много начини ти си вече различен и променен.

Постоянство – всички неща са трудни преди да станат лесни. Не става въпрос дали може да паднеш, а за това да се изправиш. Успехът не е умение, а поведение на постоянство и упоритост.