Устремен към върха Левски ще мъсти на Миньор навръх Гергьовден

Спорт

06-05-2013, 11:15

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

"Сините" си върнаха Карвальо, Прохазка заменя Мулдер на "Герена"

Левски посреща Миньор (Пк) на "Герена" навръх Гергьовден. Мачът, който открива 26-ия кръг в "А" група, започва в 18:00 часа днес и има голям заряд за "сините", въпреки очевидното им фаворитизиране за него.

Откакто е под ръководството на Николай Митов, Левски е записал само победи и търси нова такава срещу перничани, за да си отмъсти за поражението на своя стадион преди една година. Друга, много по-голяма мотивация за отбора, е шансът да оглавят класирането с трите точки в мача. "Сините" водят оспорвана битка с настоящия шампион Лудогорец, като изостават от него на 2 точки към момента.

Тогава "чуковете" попречиха на "сините" да окупират върха в класирането, след като надвиха с 1:0. Победният гол отбеляза крилото Милен Василев, който сега е играч на столичани. Той обаче не попадна в групата за двубоя.

В игра се завръща възстановеният от контузия Базил де Карвальо, който продължава да е едноличен голмайстор на шампионата със своите 17 попадения досега. Митов вероятно няма да рискува с него и на върха на атаката ще започне героят от дербито с ЦСКА Жоао Силва. Срещата заради наказание пропуска защитникът Дъстли Мулдер, като на мястото му ще играе словакът Роман Прохазка.

Миньор продължава да води вече илюзорна битка за спасение от изпадане и се очаква отново да скочи на "сините", мобилизиран максимално. В предишния кръг перничани отстъпиха с 2:4 на Славия. Тимът на Николай Тодоров се намира на 14-а позиция, на 4 точки от спасението.