Благо: Молиха ме, но няма да се върна в националния

Спорт

06-05-2013, 13:14

Снимка:

Комсомолская правда

Автор:

Sportline

Всичко от Автора

И в пустинята да ида, жена ми и дъщеря ми идват с мен, казва халфът на Амкар

Полузащитникът на Амкар (Перм) Благой Георгиев разкри категорично пред руските медии, че няма намерение да се връща в националния отбор на България, пише Sportline.bg.

"Отказах да играя за България заради проблеми с ръководството, призна Георгиев. - Тръгнах си с намерението никога да не се върна. Не веднъж след това са ме викали обратно, но аз държа на думата си и не смятам да се върна".

Халфът разкри още, че семейството му е много важно за него. "Където и да отида - Испания, Германия, Русия... те са с мен. И в пустинята да ида, жена ми и дъщеря ми идват с мен", категоричен е той.

Запитан как прекарва свободното си време в Перм, той заявява: "Ходим на кино, на ресторанти, на гости на другите съотборници. Каня приятели у нас. Жена ми е много добра готвачка. Обичам да ям месо и хубавата храна като цяло. По-важното е, че ям много", споделя Георгиев.

Бившият национал говори и за татуировките по тялото си: "Първата рисунка си направих на 17 години и си казах, че ще ми е и последната. Беше на Исус. Но не спрях дотук. Имам и молитви, и образи на светци. За мен вярата е важна".

"Моят идол е Марадона, признава полузащитникът на Амкар. - Христо Стоичков? Голям футболист! Цяла България го обича. Познавам го много добре, той ме повика в националния отбор. Три години играх под негово ръководство. Сега общуваме като говорим по телефона", казва още Благо.

Феновете в Перм приеха доста топло поредния българин в отбора. На последния мач с Рубин (Казан) те дори разпънаха огромно българско знаме на трибуните.

"Безкрайно се радвам да видя на трибуните българското знаме. Искам да благодаря на феновете за тази подкрепа. Въпреки че това е до голяма степен заслуга на Георги Пеев и Захари Сираков, които са доказали, че в България има велики играчи. Дано Бод даде и на мен да дам своята полза на тима", коментира Георгиев, цитиран от "Комсомолская правда".