Социологът Живко Георгиев: "Модерна България" може да поднесе изненада

Политика

06-05-2013, 13:46

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Гражданските формации разчитат на онлайн кампания, но Гражданската листа прибавя и инициативи

"Ще има изненади, не мога да кажа какви. Лично моето очакване е, че твърде голям брой гласове ще бъдат подадени за формации, които се борят да прескочат 4-процентовата бариера", заяви пред БГНЕС социологът Живко Георгиев.

Той посочва като основен вектор в тези избори гражданско-политическото движение за повече демокрация, за повече пряко участие на гражданите в политическия живот, за промяна на системата, за самоизбирателство на политическата система като цяло. Сред формациите, които имат най-голям потенциал в този вектор е Гражданската листа "Модерна България", подчертава Живко Георгиев.

"Във всички случаи не бих се изненадал, ако изборният им резултат е между 1 и 4%, а защо не и повече. Друг е въпросът дали в оставащата седмица те ще успеят да доведат до урните своите симпатизанти", прогнозира социологът.  

Според него гражданските формации разчитат преди всичко на онлайн кампания, но "Модерна България" прибавя към това и граждански инициативи, подписки за референдум, които са насочени към  избирателите с най-голяма чувствителност към идеите за радикална политическа промяна на страната.