Икона на св. Тервел дари Божидар Димитров на параклиса в Морската

Мисия Бургас

06-05-2013, 14:28

Снимка:

Славея Стоянова

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Строежът има нужда от охранителна система и чешма

Икона на св. Тервел подари шефът на НИМ Божидар Димитров за открития днес параклис в Морската градина.

Той носи името на Св. Георги Победоносец и е първият в Бургас в памет на героите от Балканските войни 1912-1913.

"Една от иконите, с голяма гордост, искам да кажа е дарена от бургазлии, живеещи в София, които са научили от медиите за строежа. Сега параклисът има пълен комплект икони - шест на брой. Има още няколко неща, които трябва да се завършат. След като изсъхнат стените ще се изографисат. Има нужда от сигнално-охранителна система, от полилей и чешма в района на параклиса ", каза губернаторът Константин Гребенаров. 

Икона на Св. Георги Победоносец бе дарена от областния лидер на ГЕРБ-Бургас и кандидат за народен представител Димитър Бойчев на новооткрития параклис.

"Всички жители и гости на Бургас ще запомнят този ден не само със светлия християнски празник и с този на Българската армия, а и с историческо за града ни събитие. Откриването на параклиса "Свети Георги Победоносец" е благородна инициатива, осъществена с много желание. Това е кауза, която обедини бургаска общественост и поздравявам всички, които се включиха в нея", сподели Бойчев.

Инициативен комитет, под председателството на областния управител Константин Гребенаров, подкрепи идеята на инженер Николай Кожухаров за построяването му. В параклиса ще бъде представен бойният път на 24-ти пехотен черноморски полк.

След официалното откриване на параклиса от ГЕРБ-Бургас поднесоха венец и цветя на пред Паметника на 24-ти пехотен Черноморски полк в памет на геройски загиналите.