Топло и температури до 27 градуса утре

Региони

06-05-2013, 17:27

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

В края на седмицата живакът скача още

Утре ще е слънчево и топло като максималните температури ще достигнат до 27 градуса, съобщиха от Института по метеорология.

Главно над планинските райони на Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и в следобедните часове и преди полунощ там на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток, североизток.

Температурите слабо ще се понижат. Минималните ще са между 10 и 15 градиса, а максималните мжеди 22 и 27.

В София минималната ще е 14, а максималната 23 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, с до умерен североизточен вятър. Максимални температури ще бъдат в диапазона от 20 до 23 градуса, а тази на водата от 17 до 19 градуса.

Над планините около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места в масивите от западната половина от страната ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток, югоизток.

През следващите дни ще преобладава слънчево време, с разкъсана, предимно висока и средна облачност, вероятността за валежи е много малка.

Минималните температури ще са предимно между 10 и 15 градуса, максималните - в средата на седмицата между 20 и 25, като в петък слабо ще се повишат.