Гари Родригес отново герой за Левски

Спорт

06-05-2013, 19:52

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Холандецът донесе победата на "сините" над Миньор в 90-ата минута

Още в 1-ата минута "сините" можеха да открият резултата. Гари Родригес центрира много опасно отдясно в малкото наказателно поле на гостите, но Боян Пейков се протегна и с пръстите на ръката успя да изчисти топката. Минута по-късно и перничани имаха добро положение. След центриране от корнер, топката стигна до Окечукво, който с удар отблизо от воле заплаши Пламен Илиев, но топката мина високо над вратата. В 7-ата минута перничани създадоха още едно положение. Якасонго избяга зад гърба на Димитър Везалов, овладя дълго подаване и шутира силно с левия крак, но в аут.  Три минути по-късно Даниел Димов засече центриране с глава, но за късмет на Боян Пейков топката мина покрай вратата му. В 22-ата минута Христо Йовов стреля извън наказателното поле, но Пейков беше на мястото си и спаси удара на ветерана. В 29-ата минута Петър Петров изпревари Везалов и стреля точно пред вратата на Левски до дясната греда, но топката излезе в аут. В 35-ата минута Левски изпусна отлично положение. След меле в наказателното поле на гостите Илиян Йорданов отклони топката с глава към непокрития Даниел Димов. Той овладя топката, но вместо да разтреля Пейков, я прати в аут. Пет минути преди края на полувремето Де Карвальо пробва удар от движение, но за пореден път топката мина покрай вратата. В самия край на първото полувреме Йовов стреля от фаул малко пред наказателното поле на Миньор, но топката се отби в стената. Малко след това Йовов намери Гари Родригес на границата на наказателното поле, холандецът стреля, но Пейков изби в корнер.

В първите секунди на второто полувреме Якасонго изведе отлично Александров сам срещу Пламен Илиев, но ударът на халфа беше неточен за късмет на Левски. В ответната атака столичани получиха фаул почти на ъгъла на наказателното поле отдясно. Йорданов центрира, настъпи меле, но защитата на Миньор се справи. Ново отлично положение за Миньор. Петров получи топката абсолютно сам в наказателното поле, но вместо да простреля Илиев, той не успя да овладее топката и я изгуби. Малко след това Гари Рродригес намери Жоао Силва в малкото наказателното поле. Португалският таран беше на празна врата и вместо да подложи крака си, стреля с глава и прати топката над горната греда на вратата. В 57-ата минута Йовов финтира двама защитници на гостите пред наказателното поле и стреля, но за късмет на Пейков, топката профуча покрай вратата му. В 63-ата минута Левски най-накрая успя да откри резултата. Роман Проказха изведе резервата Жоао Силва зад защитата на Миньор. Португалкият таран напредна сам срещу Пейков и с лек, прехвърлящ удар прати топката в мрежата му - 1:0. В 77-ата минута Нуно Пинто пробва далечен удар, но много неточен. В 79-ата минута Миньор изравни. Томислав Павлов, който се появи преди 2 минути на терена стреля от пряк свободен удар. Топката се насочи право в горния десен ъгъл на Пламен Илиев, облиза гредата, след което влетя в мрежата - 1:1. Минути преди края на мача Стефан Велев фаулира футболист на гостите, който очевадно започна да симулира, за да печели време. Заради грозната му постъпка футболистите на двата отбора се хванаха за гушите, при което Якасонго бутна Владимир Гаджев, който се строполи на земята. Главния съдия Стефан Апостолов без да се замисля показа директен червен картон на белгийския футболист.

В 90-ата минута Левски успя да пробие стената на Миньор. Стефан Велев опита удар в наказателното поле на гостите, топката се озова в Гари Родригес, който скочи, тъй кати топката беше във въздуха, но успя да я докосна и да я вкара във вратата, за да донесе драматичната победа на Левски над Миньор.