Добро утро във вторник!

Мисия Пловдив

07-05-2013, 06:31

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Приключи преасфалтирането на централната алея в Бунарджика

Христос Воскресе, пловдивчани! Дойде и първият работен ден след Великден и Гергьовден. Празничният вторник ще е слънчев, но температурите няма да са така високи като предните два дни. Ще се движат между 21 и 27 градуса.

Ден на радиото и телевизията честваме на 7 май. На този ден, през 1895 г., руският учен Александър С.  Попов демонстрира изобретения от него уред за предаване и приемане на информация по електрически път на големи разстояния без проводник. През 1899 г. той включва към уреда телефонна слушалка и създава възможност за слухово приемане на сигналите.

Приключи преасфалтирането и обновяването на централната алея в парк Бунарджика, съобщават от община Пловдив. От 10.30 часа кметът на Пловдив Иван Тотев и кметът на район "Централен" Райна Петрова ще обявят края на ремонтните дейности. Мястото е началото на алеята откъм ресторант "Малък Бунарджик".

Около 11.00 часа ще бъде даден стартът на преасфалтирането на улица "Гладстон" в района на Градския дом на културата.
От 18 часа в галерия „Възраждане“ за първи път в Пловдив  ще се открие изложба живопис на Николай Караджов. Хладно изтънчените персонажи на Караджов са впрегнати в композиции, поднесени интелигентно и естетски.

Независимо дали са натюрморти или с хора, картините дишат с лека меланхолия и аурата им разпръсква определена самотност и романтичния финес на едно очакване, на една недоизказаност. Статичността на живописваните жени има статуийно излъчване, а нарисуваните статуи оживяват под лунната светлина за евентуални приключения, казват домакините на експозицията.

От 19 часа в Пловдивската Мелпомена започва спектакълът на Камен Донев "Възгледите на един учител за всеобщата просвета".