"Знанието прави силата" - Софийският университет "Св. Климент Охридски" на 125 години

Животът

07-05-2013, 07:14

Автор:

boshnakova1

Всичко от Автора

На 8 май 2013 г., от 14:00 ч. в Регионална библиотека „Захари Княжески” - "Ден на Софийския университет"

През 2013 година се навършват 125 години от основаването на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Юбилеят на най-старото и престижно висше училище и средище на духовност ще бъде отбелязан с множество научни, културни и празнични прояви.


Водени от мотото на 125-годишнината "Знанието прави силата", преподавателите и студентите на Алма Матер започват серия от публични представяния в най-големите български общини под надслов "Ден на Софийския университет".


Софийският университет "Св. Климент Охридски" е средището, където през последните 125 години постоянно се формира знание.


Воден от мисията си да има ключова роля в този процес, опирайки се на академичните си традиции и огромния си потенциал, Софийският университет има амбицията да покаже в най-големите български общини сферите на знание, в които младите хора могат да се изградят като специалисти. Градовете в България полагат усилия за образоването на своя елит, а Софийският университет е естественото място, където младите хора ще влязат в мрежата на националния елит. По този начин печелят градовете, а оттам – и цялото общество.


По време на публичното представяне "Ден на Софийския университет", което ще състои в Стара Загора на 8 май 2013 г., от 14:00 ч. в Регионална библиотека "Захари Княжески" ще има лекция от доц. д-р Вася Делибалтова на тема "Оценяването на учениците – състояние и перспективи".


Предвидена е прожекция на филм за създаването на Софийския университет.
На специални щандове ще бъдат представени всички възможности за обучение в трите степени, които Софийският университет предлага – бакалавърски, магистърски и докторски, както и дейността на Университетското издателство "Св. Климент Охридски".