Левски взима още двама холандци от Дордрехт?

Спорт

07-05-2013, 11:12

Автор:

Sportline

Всичко от Автора

"Сини" скаути са гледали защитниците Жозимар Лима и Мавуна Амевор, Гари Родригес препоръчал халф

Левски е на път да се превърне в градина от лалета - чакат се още двама или трима холандци, пише вестник "Труд" в днешния си брой. В синьо играят впечатляващо двама от Ниската земя - Дъстли Мулдер и Гари Мендес Родригес. Логично сред обсъжданите имена в списъка за лятна селекция преобладават холандци. Приближен на Тодор Батков мениджър действа по темата.
 
Левски търси основно нови за два поста - централен защитник и халф. Но при продажба на Гари за едра сума ще трябва ново крило, при трансфер на Базил де Карвапьо в Турция - нова деветка и т.н. За всеки пост има варианти с "лалета", колкото и засега всичко да е в сферата на обсъждането. Но все пак нещичко се промъкна иззад кулисите - "сини" са наблюдавали бранителите Жозимар Лима и Мавуна Амевор от Дордрехт, откъдето дойде и Родригес. Гари пък е препоръчал полузащитник.
 
Левски няма да пазарува "на килограм" като в последните 3 трансферни периода, в които привлече общо 23-а. Ще бъдат ангажирани трима, като за повече покупки ще се преценява според продажбите.
 
А за бъдещия инвеститор в стадиона на Левски са заделени 40% от акциите на клуба. Батков, който държи 91%, ще подари въпросния дял. Най-сериозният вариант е с "Газпром", откъдето обаче засега няма "да" за милиони за арената на "Герена". Парите основно ще отидат за новите сектори "Б", "В" и "Г", докато сумата за "А" в голяма степен е осигурена. Според милионите ще се преценява и колко точно акции ще сменят собственика си.