Дари любов, за да получиш доверие!

Мисия Каварна

07-05-2013, 11:13

Снимка:

Красена Ангелова

Автор:

Корнелия Гюрова

Всичко от Автора

Двудневен празник подари кмета Цонко Цонев на съгражданите си и на гостите на Каварна

Двудневен празник подари кмета Цонко Цонев на съгражданите си и на гостите на Каварна. В действителност празникът започна още на 2 май с откриване на новият парк в центъра на Каварна. В присъствието на жители на общината и гости, Цветан Цветанов откри цветната градина, изградена по европейска програма.Слънчевото настроение се предаде и в следващите дни,з а да затвърди мнението, че негативизма и компроматите са слаби пред положителните емоции.

Подготовката за празника, която по традиция падна на плещите на кмета, измести опитите за компромати от страна на едни смехотворни политически субекти, които естествено не пропуснаха самотни, да разходят лидерите си по централната улица в деня на празника на Каварна. И тихомълком пак самотни да си тръгнат...

Настроението за празника беше подгрято с безплатен концерт на центъра на града на 5 май, на който Веско Маринов и Тони Димитрова изпяха най-успешните си песни. Доброто настроение се отразяваше в лъчезарните усмивки на всички, изпълнили площада. Всички присъстващи доказаха, че българинът не е мрачен субект, а човек с душа.

Колуминацията настъпи на 6 май. Въпреки прогнозите на метериолозите, че ни очаква дъждовен Георгьовден, слънцето огря и без друго усмихнатите участници в програмата и всички присъстващи. Точно в 11 часа започна поздравителния концерт, който събра като магнит хората на площада. Най-голямата атракция обаче, беше благотворителната инициатива на Цонко Цонев и шеф готвача Сидония Радева, първият победител в кулинарното шоу Лорд оф дъ шефс, които заедно сготвиха агнешки пролетен кебап, докато всички се радваха на изпълненията на Надя Ботева, на Звездьо и неговата група Аналгин, на пищните танци на детския фолклорен ансамбъл "Бизоне".

Кулинарните вълнения на Цонко, облечен по всички правила на професионалните изисквания и Сидония бяха по детски чисти, всеки детайл от приготвеният специалитет беше прецизиран, всяка подправка беше съобразена със спецификата на прясното агнешко месо. Резултатът за сетен път доказа, че една храна приготвена с любов, е уникално вкусна и приповдига настроението.

Празникът на Каварна върна хилядите присъстващи към традиционните български нрави, типични за панаирите. Не липсваше мирисът на кебапчета, бира се лееше от импровизираните шатри, захарните петлета и пръчки ни напомниха детството, шарените балони го направиха още по цветен...

Вечерта на майския празник ще се запомни с уникалното изпълнение на бившият вокалист на групата Рейнбоу, Джон Лий Търнър и невероятната заря, която дари на всеки един късче пъстроцветно настроение.

Празникът отмина,но остава правилото: "Когато даряваш любов на съгражданите си,те ти отвръщат с такава!" Бих добавила:"И те даряват с доверие, а това е най-голямата награда!"