Избягвайте "Гладстон"! Ремонтът започна

Мисия Пловдив

07-05-2013, 13:23

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Шофьори, следете за промените в движението

Движението по улица "Гладстон" в отсечката от кръстовището с булевард "Руски" до Дома на художниците спира заради ремонт. Старт на работата даде кметът Иван Тотев, който призова гражданите да се информират за обходните маршрути на автомобилния трафик и обществения транспорт.

Всички промени предварително са оповестени в медиите и в сайта на общината. Затова се обръщам към шофьорите да проверяват информацията, защото тепърва предстоят още много улични ремонти, каза кметът. Той лисна менче с вода пред фрезата на "Драгиев и Ко", която започна премахването на износената настилка.

Ремонтът на отсечката ще продължи 20 дни. Като и двете платна вече са затворени за движение. На втори етап ще се преасфалтира участъкът от подлеза под Централна поща до църквата "Света Петка". Осветителните тела в подземното съоръжение също ще бъдат подменени. Освен това по тротоарите на "Гладстон" ще се поставят антипаркинг колчета, тъй като шофьори често се качват и паркират в зоната за пешеходци, обясни Тотев.

Голямото преасфалтиране в Пловдив ще продължи със западното платно на булевард "Източен" в участъка от бул. "Княгиня Мария Луиза" до бул. "6 септември". Там ще бъде подменена и водопроводната мержа. Движението ще се извършва двупосочно по източното платно.

Другият обект ще бъде "Никола Вапцаров". В четвъртък ще стартира работата от бившия "Камел" до кино "Тракия". Ще се асфалтира южното платно, като също ще се подменят тръби. Колите ще се движат двупосочно по северното платно.

Градоначалникът отново изрази надежда, че до края на август да стартират ремонтните дейности по бул. "Руски", моста на "Васил Априлов" и "Коматевско шосе". Идеята е паралелно с това и да бъде асфалтирана паважната отсечка на ул. "Богомил" и ул. "Димитър Талев".