"Сосиете Женерал" закрива над 1000 работни места

Свят

07-05-2013, 14:47

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Приходите на банката са спаднали с 19,4% до 5,1 милиарда евро, резултатът е под очакванията на анализаторите

Втората по големина банка във Франция "Сосиете женерал" съобщи, че ще закрие над 1000 работни места за следващите три години, съобщи ДПА. В плановете влизат и съкращение на 550 души в централата на банката в Париж.

Последните финансови резултати на банката сочат спад в печалбите на половина за първото тримесечие до 364 милиона евро. Приходите са спаднали с 19,4% до 5,1 милиарда евро като резултатът е под очакванията на анализаторите.

Жан-Франсоа Самарсели, който е заместник-управляващ директор, потвърди съкращенията пред френските медии, но не посочи конкретния брой закрити работни позиции. Самарсели само отбеляза, че ще надхвърлят 1000 в световен мащаб.

Главният изпълнителен директор на банката Фредерик Удеа коментира нивото на печалбата като "здравословно” и обясни в съобщение, че е постигната с дисциплинирано управление на оскъдни ресурси".

За подобряването на представянето на банката обаче са нужни още орязания на разходи, посочи той. Удеа представи план за спестяване на още 900 милиона евро до 2015 година, за да се постигне 10% възвращаемост от собствен капитал за две години.