Мобилна болница лекува Девин и региона

Животът

07-05-2013, 15:55

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Два камиона помещават рентген и лаборатория

Мобилна болница отваря врати от днес в Девин. Тя има 2 изцяло оборудвани кабинета и мобилна лаборатория. Лечебното заведение ще обслужва жителите на общините Девин, Борино и Доспат. Обещанието бе поето и изпълнено от служебния премиер Марин Райков, за да не бъдат лишени гражданите повече от медицинска помощ.

В града се разкрива кабинет за 24-часова неотложна или спешна помощ с няколко стационарни легла – обясни пред Радио Пловдив кметът на Девин Цветалин Пенков. По думите му, мобилната болница на практика са две камиончета – едното е лаборатория, второто - рентген. Чрез тях ще се извършват неотложните изследвания на пациентите, за да не пътуват напразно до лечебни заведения в Смолян или Пловдив.

Става дума за обслужване на спешните случаи – обясни кметът Пенков. Той обаче подчерта, че това решение е временно. Остава необходимостта Девин да има свое лечебно заведение. Предстои решаването на основния въпрос с разкриването на филиал на смолянската болница с не по–малко от 4 отделения – каза Пенков. Според него, разговорите за това трябва да се проведат в най–скоро време.