Професорки си правят порно списание

Пловдив Лайф

07-05-2013, 17:32

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Изучават социалните, икономическите и културни аспекти на мръсотиите

Първото в света научно издание, посветено изцяло на порнографията, ще започне да излиза във Великобритания, предаде вестник Дейли Мейл. Академичната периодика ще се нарича "Порн Стъдийс". В изданието ще бъдат публикувани научни трудове, рецензии за книги и статии.

Все по-популярни явления като "Порно за майки", което включва книги като "50 нюанса сиво", ще бъде сред засегнатите теми в изданието, което се очаква на пазара през пролетта на следващата година. Съставители на изданието ще бъдат британските учени Фиона Атууд и Клариса Смит. Атууд е професор по медии и комуникации в университета в Мидълсекс. Смит е лектор по сексуална култура в университета в Съндърланд.

Според издателките обществото се нуждае от подобни научни публикации, тъй като академичните порнографски изследвания били още "в детския си етап" на развитие. Порно монографиите ще бъдат издавани от издателската къща "Раутледж" и ще се фокусират върху порнографията и нейните културни, икономически, исторически, институционални и легални измерения, предава Вести.