Откриха първото Европейско първенство по "Бодигардинг"

Спорт

08-05-2013, 07:51

Автор:

boshnakova1

Всичко от Автора

За първи път "Градът на липите" е домакин на вече Европейското първенство

Стара Загора е домакин на първото Европейско първенство по "Бодигардинг". То стартира със зрелищни демонстрации пред сградата на Общината и ще продължи до 10 май. Официалното закриване ще се проведе на Деня на Европа - 9 май.


Кметът Живко Тодоров откри спортното събитие и пожела успешно представяне на 50-те участници.


Бодигардовете са групирани в 10 отбора като има представители от Румъния, Молдова, Украйна, Италия и България. Общо шест са българските отбори.


Досега в Стара Загора са проведени два подобни турнира, но за първи път градът на липите е домакин на вече Европейското първенство по "Бодигардинг".


По инициатива на вицепрезидентът на новоучредената Европейска федерация на бодигардовете Маноил Манев през 2015 година в Стара Загора ще се проведе първенство по Сан-да.


"Сбъдна се мечтата на няколко поколения професионалисти - първият европейски шампионат по състезателната система "Бодигард", създадена, за да покаже, че бодигардовете не са страшни, те просто са професионалисти, които вършат своята работа, обяви Манев и благодари за подкрепата на Община Стара Загора, която включи събитието в годишния спортен календар.


Първата дисциплина, с която започна състезанието беше Съпровождане на VIP лице и нападение над него. Следващата проява бе ръкопашен бой на сцената пред Общината.