Съдят нашенец разлял отровни химикали на шосе в Лондон

Васил Василев предизвикал километрични опашки, забави ключов футболен мач от английската Висша лига

43-годишният Васил Василев предизвика километрични опашки на шосе М25 край Лондон, след като в събота изля 3000 литра течни отровни химикали. Веществата се съдържаха в няколко контейнера, изпаднали от шофирания от българина камион рано сутринта на 4 май. В резултат отсечката в района на село Тейдън Боис бе затворена за няколко часа.

Това предизвика гигантски задръствания. Въведоха се принудителни отклонения по второстепенни пътища, където също се извиха огромни опашки. Причината бе, че хората масово напускаха Лондон заради топлия уикенд.

Заради разлива дори се стигна до забавяне на ключов футболен мач от английската Висша лига. Той беше между "Тотнъм", където някога игра Димитър Бербатов, и гостуващия "Саутхемптън". Мачът закъсня с половин час, тъй като заради задръстванията запалянковците на двата отбора не можаха да пристигнат навреме на столичния стадион "Уайт Харт Лейн".

Пожарникари и специални екипи почистваха следите от разлива, направи се внимателна инспекция и чак тогава тогава шосето бе отново отворено за движение.

Безотговорният шофьор Васил Василев бе арестуван от пътната полиция и разпитан в понеделник. Повдигнати му бяха две обвинения - за застрашаване на сигурността на хората и за превозване на необезопасен товар.

Британските власти не са информирали досега официално български представители за инцидента, научи "24 часа" от външното министерство в София. Възможно е и самият шофьор да не е пожелал посолството ни да бъде уведомявано. В такъв случай властите на страната, в която е станало произшествието, не информират мисията, допълниха от дипломатическото ведомство.