Ноле: По-добрият победи заслужено

Спорт

08-05-2013, 09:51

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

"Игра отлично, публиката го избра за свой фаворит", констатира Джокович

Световният номер 1 Новак Джокович призна превъзходството на Григор Димитров и определи страхотната победа на българина, като наълно заслужена, съобщава Sportline.bg. Ноле обясни и поведението на публиката, която го освиркваше, а същевременно подкрепяше бурно Гришо.

"Не играх добре. Физически не успях да се подготвя добре за турнира. След Монте Карло 12 дни не пипнах ракета. Реших да дойда в Мадрид буквално в последния момент. Положението с глезена ми не е сериозно, за което се радвам. Надявам се да бъда в добра форма за "Ролан Гарос". Имах своите шансове в първия сет, но днес Димитров бе по-добрият от двама ни. Игра агресивно, бе смел, а и сервираше отлично. С какво ме изненада ли? Най-вече, че бе концентриран през целия двубой, а освен това бе и психологически много силен", обясни Ноле след двубоя.

"Нямам обяснение защо бях освиркван, а вие? Нищо лошо не правех на корта. Още в самото начало феновете реагираха срещу мен, когато не бях сигурен в някоя топка и поисках съдията на стола да провери лично. Публиката тук разбира от тенис. Испанците имат добри тенисисти, начело с Рафа Надал, така и не разбрах защо се обърнаха срещу мен. Григор бе по-добър, сервира по-добре, направи няколко отлични точки и тълпата го избра за свой фаворит", каза Джокович.