Пламен Йорданов: БСП завършва изборната си кампания така, както започна – с лъжи

Новините

08-05-2013, 10:55

Автор:

boshnakova1

Всичко от Автора

Растежът на икономиката е нулев, данъчната политика тотален провал.

Изборната кампания на БСП завършва по същия начин, по който започна - с големи обещания и лъжи. В началото й Сергей Станишев обеща 250 000 нови работни места. В последните дни, само в старозагорския регион, той излъга много повече от 250 000 души. Подобно на своя идол Франсоа Оланд, лидерът на БСП обещава на всеки всичко.


Настоящият френски президент встъпи в длъжност точно преди една година и ето какъв е резултата: безработицата във Франция непрекъснато нараства, особено сред младежите - над половината от тях са безработни . Растежът на икономиката е нулев, данъчната политика тотален провал. Резултатът е видим - три четвърти от французите са недоволни, а Оланд възнамерява да прехвърли отговорността на министрите си с част от които обяви, че ще се раздели.


България няма да може да плати политическите лъжи на Станишев
За разлика от Франция България не може да намери толкова пари, колкото са необходими, за да бъдат платени политическите лъжи на г-н Станишев и на БСП. По време на кампанията на БСП за АЕЦ "Белене" те обещаха 60 000 работни места. Сергей Дмитриевич ясно показа, че БСП защитава чужди енергийни интереси и работи срещу интересите на българските енергийни предприятия, каквито са тези в старозагорския регион. Станишев така и не обясни дали 60-те хиляди работни места в Белене, са част от предизборно обещаните 250-те хиляди. Не ни каза също дали трябва да съберем двете лъжи и да получим 310 хиляди работни места.


Унизителни за хората в старозагорския регион са и обещанията на "най-високопоставения социалист" по отношение на „Арсенал" Казанлък. Той заяви, че предприятие като "Арсенал" не трябвало да бъде продавано и че държавата трябвало да подкрепя оръжейната индустрия. Европейските социалисти няма да са очаровани да видят как председателят им се опитва да лъже хората в родната си страна като им продава предизборно същите илюзии, с които БСП захранва хората вече 23 години - за увеличаване на държавна собственост и за раздаване на пари от бюджета. В БСП или не са разбрали, че икономическата криза, която удари за години напред държави като Гърция, Испания и Португалия е резултат на подобни политически лъжи и на намесата на държавата в икономиката, или знае това, но съзнателно се опитва да манипулира онези българи, които са в трудна икономическа ситуация. На подобна тактика заложи и Франсоа Оланд.


Сигурни сме, че доверие не може да бъде спечелено с предизборни лъжи. За добро, обществото ни е достатъчно патило от БСП и зряло, за да не вярва на предизборните миражи, които му описва Сергей Дмитриевич и политическата му свита.


От ГЕРБ Стара Загора сме наясно, че запазването на настоящите работни места и отварянето на нови ще стане само чрез подкрепа за българския бизнес и чрез създаване на условия инвеститори предимно от други европейски страни да откриват работни места в България. Във всяка среща в старозагорско, всеки ден казваме честно на хората, че пост-комунистическата държава, която "раздава" работни места и пари е опасна илюзия, оръжие в ръцете на леви популисти. Всъщност точно с такава икономическа визия БСП фалира българските банки през 1996 г. и 1997 г., а един долар струваше 3000 лв. Тогава министър на икономика бе кадър на БСП - Румен Гечев, който днес е в софийска депутатска листа, поставен там от Сергей Дмитриевич, който явно е готов да използва опита му от докаралото България до фалит през 1997 г. управление на БСП.