Росен Колев: Няма как да изпаднем

Спорт

08-05-2013, 11:03

Снимка:

Varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Трябва да спечелим срещу Литекс, защото вече започват да се получават нещата, върху които работим

Срещу Литекс централният защитник на Черно море Росен Колев ще изиграе своя мач №50 в „А“ група. Талантливият бранител бе категоричен, че имат всички шансове да се поздравят с успех. „Трябва да спечелим срещу Литекс, защото вече започват да се получават нещата, върху които работим. Малко е трудно в движение, по време на сезона да изграждаме стил, но ние го правим. Надявам се това да ни вдъхне допълнително самочувствие“, заяви Колев. Той изрази убеденост, че Черно море ще запази елитния си статут. „Това просто не стои на дневен ред при нас. Няма как да изпаднем“, уверено отсече юношата на ЦСКА, пред Тема Спорт.

Колев призна също, че симпатизира на отбора на Литекс. „Харесват ми. Това, че залагат на млади български играчи е много хубаво. Литекс е пример, на който трябва да подражават всички. Те са избрали правилният път. Сега обаче играем във Варна и мисля, че гостите са тези, които трябва да се пазят от нас, а не ние от тях“, каза още бранителят.

По неговите думи, от началото на пролетния полусезон само един отбор е съумял да ги надиграе и да ги победи заслужено. „Единствено Лудогорец го направи. Останалите загуби се дължат къде на липсата на късмет, къде на волни или неволни съдийски грешки. Сега обаче за това не ми се говори. Срещу Литекс ще стане хубав мач. Нито те, нито ние разчитаме на съдийска подкрепа. За това се надявам просто реферът да свири безпристрастно. Литекс играе добър футбол, ние също започваме лека-полека да играем добре. Дано съдията да не е център на вниманието“, пожела си Колев.

Бившият младежки национал допълни, че във всяка една среща до края на сезона имат възможности да победят. „Ще гледаме да вземем максимален брой точки“, заключи защитникът.