Голямата битка за Пловдив е тук

Спорт

08-05-2013, 11:40

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Ще надделее ли младостта на Локомотив срещу класата на Ботев?

Днес от 17:00 часа на стадион "Христо Ботев" ще се играе пловдивското дерби. Ботев и Локомотив ще спорят за правото около половин година да се кичат с прозвището Господари на Пловдив. През есента отборите направиха истинско зрелище, но не се победиха - 2:2. Спечелиха обаче признанието, че могат да поднесат неичерпаеми емоции на неподражаемите си фенове, пише Sportline.bg.

Залогът в двубоя е много голям за домакините. Те все още са в борбата за бронзовите медали и квота за евротурнирите. Треньорът на Ботев Станимир Стоилов остави трима основни играчи на резервната скамейка срещу ЦСКА, ясно показвайки, че приоритет на тима е битката за Пловдив. "Канарчетата" са фаворити, не само заради по-предното си класиране. През пролетта те показаха голямата си класа и не случайно са сочени за хит на първенството.

Най-големият проблем на Мъри Стоилов е, че най-вероятно няма да може да използва бразилеца Вандер. Травмата му все още не е напълно отшумяла и ако влезе в групата той ще остане резерва. В титулярния състав ще се завърнат Томаш Иршак, Веселин Минев и Мариян Огнянов. Атаката ще бъде водена от голмайстора Иван Цветков. По левия фланг ще действа Тодор Неделев или Станислав Костов. На дясното крило ще е Луис Педро.

Локо (Пд) ще се опита да противопостави на по-опитния си съперник младостта, ентусиазма и волята си за доказване. Стефан Генов няма да може да ползва контузените защитници Георги Мечечиев и Атанас Атанасов, както и халфа Йордан Юруков. Наказан пък е Валери Георгиев. До последно под въпрос ще е Кирил Котев. По крилата ще действат Станислав Маламов и Рангел Абушев, а атаката най-вероятно ще води Владислав Мирчев.