Фърги: Чувствах се благословен като мениджър на Юнайтед

Спорт

08-05-2013, 12:30

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Легендата става директор и посланик на "Олд Трафорд"

"За мен беше чест и привилегия да имам възможността да водя клуба и се чувствах благословен като мениджър на Манчестър Юнайтед", каза сър Алекс Фъргюсън за официалния сайт на клуба.

Сър Алекс Фъргюсън се оттегля от поста си като мениджър на Манчестър Юнайтед, съобщиха от клуба днес. Фърги ще продължи да работи като директор и посланик на клуба, пише Sportline.bg.

"Решението да се пенсионирам е нещо, което обмислях от много време и което взех много трудно. Мисля, че сега е най-правилният момент. За мен беше важно, когато реша да напусна да оставя организацията в най-силната й позиция. Вярвам, че оставям клуба в силна позиция", каза Фърги пред клубната телевизия. Фърги ще продължи да работи като директор и посланик на клуба. "Продължаваме напред. Доволен съм, че ще изпълнявам две роли на посланик и директор на Манчестър Юнайтед. С тези две длъжности и другите интереси, които имам нямам търпение да видя какво ми предстои. Въпреки всичко, трябва да отдам и дължимото на семейството си. Те ме обичаха и подкрепяха през всичките тези години. Съпругата ми Кати е много важна фигура, която стоя до мен през цялата ми кариера. Тя не спираше да ме подкрепя и окуражава. Нямам достатъчно думи, за да изразя какво означава тя за мен", каза Фъргюсън.

"За играчите ми и персонала, миналото и настоящето, искам да им благодаря, че запазиха нивото и професионализма си, и ми помогнаха да спечелим толкова много незабравими трофеи. Когато започвах тук, подкрепата на сър Боби Чарлтън ми даде самочувствие и време да изградя този футболен клуб. За последното десетилетие, семейство Глейзър ми даде възможност да извадя най-доброто от Юнайтед и аз бях щастливец, че работих с толкова талантлив и отдаден изпълнителен директор като Дейвид Гил. Благодарен съм на всички", каза още Фърги в речта си. Легендарният мениджър продължи емоционалните си думи: "На феновете: Благодаря ви!!! Подкрепата, която ми давахте през годините беше вдъхновяваща. За мен беше чест и привилегия да имам възможността да водя клуба и се чувствах благословен като мениджър на Манчестър Юнайтед".

71-годишният Фъргюсън водеше клуба от "Олд Трафорд" 26 години, като донесе на "червените дяволи" 13 титли в Премиършип, две от Шампионската лига и общо 38 спечелени трофея.