Здравко Димитров получи отличието "Заслужил деятел на БЧК"

Мисия Пловдив

08-05-2013, 13:54

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Винаги може да разчитате на мен, заяви той

Здравко Димитров бе отличен със званието "Заслужил деятел на БЧК". В Международния ден на Червения кръст и на Червения полумесец Областната структура на БЧК – Пловдив връчи своите ежегодни награди.

Тази награда е за човека, който през годините не престана да ни подкрепя и да бъде наш съмишленик. За единствения пловдивски управник – до сега нямаме подобна подкрепа нито от кмет, нито от  предишен областен управител, който остава наш верен член .

С тези думи областният председател на БЧК д-р Петрония Карамитрева връчи отличието на Димитров.

Връчваме тези награди на най-добрите от най-добрите, гордейте се с тях, те са заслужени, завърши думите си Карамитрева.

Да помагаш на Червения кръст не е задължение, това е кауза, за която си заслужава да се бориш - не само когато има нужда, но и тогава, когато няма такава. Винаги съм се включвал в акциите на организацията и ще продължа да го правя, каза при получаване на отличието Здравко Димитров. Винаги може да разчитате на мен, винаги съм насреща за всяко едно начинание!

Решението за присъждане на наградата е на Националния съвет на БЧК и се връчва по повод Международния ден на БЧК и на Червения полумесец. Сред отличените днес бяха също и бившият изпълнителен директор на КЦМ Никола Добрев, зам.-председателят на областната структура на БЧК Христо Паунов, както и младежи-доброволци помагащи на организацията.