Пловдив разкрива гробница на тракийски цар

Мисия Пловдив

08-05-2013, 14:04

Снимка:

photonik.blog.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

400 хиляди туристи ще посетят града тази година

Работа по разкриването на надгробна могила на тракийски цар ще финансира Община Пловдив. Това стана ясно по време на днешното официално откриване на втората Международна среща на туроператорите, предаде Дарик.

В бюджета на Общината са заделени 50 хил.лева за работа по могилата, която се намира между Пловдив и Брестовица. Обектът е висок 12 метра и се предполага, че в него е погребан тракийски цар от епохата на Римската империя.

Разкопките ще започнат през месец юни и ще продължат цяло лято.

По думите на зам.-министъра по туризма Иво Маринов  очакванията за 2013 г. са Пловдив да бъде посетен от над 400 хил. туристи.

На форума присъстваха представители от 62 туроператорски фирми от цял свят, както и журналисти от BBC, съобщи Марица. По време на престоя си в града до 10 май те ще се запознаят с различни страни и разнообразни аспекти от туристическия продукт на Пловдив и региона. Ще се презентират възможностите за културен, религиозен, уикенд, винен, СПА туризъм, нишови туристически пакети и ще бъдат осъществени работни срещи между гостуващите фирми и местния туристически бранш.