Пловдив се включва в Нощта на литературата

Мисия Пловдив

08-05-2013, 14:15

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Вечерта на 15-ти май ще мине под знака на публичните четения

Вечерта на 15-ти май 2013 г. ще мине под знака на публичните четения. Втората годишнина на Нощта на литературата в България се радва на изключителен интерес. Десет български града, сред които и Пловдив, се включват активно в проекта, иницииран от Чешкия център и осъществен в сътрудничество с мрежата културни институти EUNIC.

В Пловдив проявата ще се проведе в Регионална библиотека "Иван Вазов", Арт нюз кафе и клуб "Петното на Роршах". И на трите места ще се четат едни и същи текстове на френски, немски, хърватски, македонски, руски, полски, чешки, английски и унгарски  поети, белетристи и драматурзи, преведени и предоставени от чуждестранните културни институти в България. Ще бъдат представени и млади български поети. Основен организатор и координатор на събитието за цялата страна е Чешкият културен институт.

В Пловдив партньори са Община Пловдив, фондация "Отворени изкуства" и сдружение "Сдружени пловдивски творци".

Нощта на литературата е международно събитие, чийто автор и инициатор са Чешките центрове и което се осъществява съвместно от мрежата културни институти на страните от Европейския съюз EUNIC. На 15-ти май 2013 г. в седмата годишнина на събитието

Нощта на литературата е форма на диалог между изкуството и градската среда, една среща на култури, автори, преводачи, издатели и любители на литературата.

За повече информация: във Фейсбук: www.facebook.com/noshtnaliteraturata