И това лято погват с глоби нарушителите на плажа

Мисия Бургас

08-05-2013, 15:15

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

За сезон 2012 велопатрулите са санкционирали 40

И това лято нарушителите на плажа няма да бъдат пощадени от общинските служители, в случай че застрашават собстшефът на дирекцията по веното си здраве и сигурност, съобщи за burgasutre Веселин Василев, шефът на дирекцията за обществен ред и сигурност. 

По неговите думи през лятото на 2012 година за груби нарушения на Наредбата за водно спасяване са били санкционирани общо 40 души. За сравнение през 2011 година техният брой е бил едва 20 души. 

Размерът на глобата варира от 300 до 2000 лева, въпреки че до този момент няма засегнати от най-високия размер на санкцията. "Не мога да кажа, че нарушителите влизат в определен възрастов диапазон или пък че става дума основно за хора от вътрешността на страната. Но най-честите нарушения, при които се е налагало да реагираме са били за неспазване на флаговата сигнализация и заради скачащите от моста. Е, това лято такива няма да има тъй като съоръжението е в ремонт и има заграждения, които ще им е трудно да преминат", обясни Василев.

Той обаче е категоричен, че ако действително някой успее да премине загражданията и въпреки всички забрани опита да скочи от моста, служителите ще направят всичко възможност да наложат най-високият праг на санкцията. 

 

 Със заповед на кмета на Бургас Димитър Николов от официалния старт на летния сезон ще бъдат назначени отново велопатрули и дори пешеходни двойки, които да съблюдават за реда на плажа.