Стара Загора отбелязва Деня на Европа

Новините

09-05-2013, 07:00

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

С парад на знамената, танцови и певчески изпълнения и фенери в небето ще бъде отбелязан 9 май в Стара Загора

На девети май отбелязваме Деня на Европа. Парад на знамената на страните-членки са подготвили представителите на Младежкия общински съвет в Стара Загора. Празникът започва в 17 часа в парк Пети октомври. Началото на празника, посветен на Деня на Европа ще постави Общинският духов оркестър с изпълнение на химна на Европа. Под звуците му представители на Младежки Общински Съвет Стара Загора ще поведат Парад на знамената на страните-членки на ЕС и изпълнение на мажоретния състав към Центъра за работа с деца.

На главната сцена пред шадравана в парк "5-и Октомври" ще се изявят Детска вокална студия "Усмивки" и Школа за народно пеене "Жарава" към читалище "Родина". 6 забавни къта ще представят държавите Европейския съюз, гигантски пъзел на обединена Европа, пък ще подобри познанията на участниците. Наградите са осигурени от Европейски информационен център Европа Директно – Стара Загора.

Отбелязването на 9 май в Стара Загора ще приключи с изпълнение на детска вокална група към II ОУ "П. Р. Славейков" "Ян Бибиян". В 20:30 ч. на площада пред Община Стара Загора младежи от Ротаракт и РМС Инициатива ще пуснат фенери в нощното небе. Девети май се чества като Ден на Европа от 1985 година насам.