Добро утро, Пловдив!

Мисия Пловдив

09-05-2013, 06:12

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

КАКВО, КЪДЕ, КОГА НА 9 МАЙ?

Днес отново ще бъде облачно. В Пловдив температурите ще са между 13 и 23 градуса.

9 май е Денят на Европа (Празник на европейските общности).  На този ден през 1950 г. е приет т. нар. План Шуман – инициатива на френския министър на външните работи Робер Шуман,  станал основа за процесите на европейска интеграция. У нас e обявен за празник с Постановление на Министерски съвет от 29 март 2005 г., а  се отбелязва  на 9 май – Деня на Европа.

КАКВО, КЪДЕ, КОГА В ПЛОВДИВ

Днес започва ремонт на отсечка от "Никола Вапцаров". Затворено ще бъде южното платно от бившето заведение "Камела" до кино "Тракия". Движението няма да се спира. Става двупосочно от северната страна на булеварда.

На 9 и 10 май ще е затруднено движението по бул. “Санкт Петербург” - южно платно, от бул. “Менделеев“  до ул.“Лев Толстой“. Около студентските общежития Чайка 1,2,3 ще се извършват строително-монтажни работи на топлопровод.

9.30 часа – Откриване на игрище за футбол с изкуствена трева в район „Тракия“. То се намира между бл. 2 и бл. 3 и ще е със свободен достъп. По време на церемонията готовият проект за трибуна „Бесика“ ще бъде връчен на изпълнителния директор на ФК „Локомотив“ Атанас Узунов. Ще присъстват кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров.

В 10 часа изп. длъжността областен управител Георги Игнатов ще открие новите прагове на река Въча край Кричим. Те са изградени, за да бъде възстановено нормалното водоснабдяване на  града село Устина.

10.30 часа – Кметът на Пловдив Иван Тотев и на район „Северен“ Ральо Ралев ще открият реновираната улица „Никола Войновски“. Пътната артерия, която свърза Карловско и Брезовско шосе е изцяло преасфалтирана, изградени са нови тротоари и за пръв път е монтирано осветление. Място – входът откъм Брезовско шосе.

Кокони откриват пролетния панаир на занаятите. Шарената инциатива стартира в 11 часа на Римския стадион. 50 майстори от цялата страна ще разпънат шатри по Главната улица – „Райко Даскалов”, от Римския стадион на север в посока река Марица. Подробности за панаира четете ТУК.

Министърът на здравеопазването ще открие обновено спешно приемно отделение на Университетска болница „Свети Георги”. По-късно проф. д-р Николай Петров ще даде старт и на работата на новата хибридна операционна зала в Клиниката по съдова хирургия. В Клиниката по изгаряне и пластична  хирургия заработват две свръхмодерни флуидни легла. Подробности за обновяванията в най-голямата болница в Южна България вижте ТУК.

В 17,00 часа на игрището в двора на ОУ „Тодор Каблешков“ в кв. Прослав ще се проведе Петият футболен турнир за децата от детските градини в район „Западен“. В турнира ще участват отбори на четири детски градини, като победителите ще продължат битката срещу първите от останалите пет района в Пловдив. Последният кръг е за купата на община Пловдив.

В 19:00 часа в кв."Столипиново" на ул. Елба  Петя Раева, кандидат-депутат от ДПС закрива предизборната кампания с митинг-концерт.  

От 17.30 ч. в Балабановата къща в Стария град ще се открие изложбата “Възрожденецът Найден Геров”. Тя е организирана в навечерието на Празника на светите братя Кирил и Медодий от Националния литературен музей, София и от ОИ Старинен Пловдив“ по повод 190 години от рождението на големия български писател и общественик, чийто живот и дело са тясно свързани и с Пловдив. Изложбата ще бъде открита от директора на Националния литературен музей Катя Зографова и ще продължи до 26 май 2013 г.