Кокони откриват Пролетния панаир на занаятите

Мисия Пловдив

09-05-2013, 06:26

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Шатрите ще работят до сред нощ до 12 май

Кокони от ансамбъл „Тракия” ще внасят настроение сред участниците и гостите на Пролетния панаир на занаятите Пловдив ‘2013, който се открива в 11 ч. на Римския стадион. Фолклорната трупа подготвя специална програма за старта на II форум на традиционните български майстори. Кметът Иван Тотев ще открие Панаира.

Организатори са:  Община Пловдив, Общинско предприятие – “Туризъм” и Регионална Занаятчийска Камара.

Пролетният панаир на занаятите продължава до 12 май, включително, всеки ден от 9.30 ч. до тъмно. Коконите ще водят шествието и на 10 май от 11 ч.– от Римския стадион към Централна поща.

50 майстори от цялата страна ще разпънат шатри по Главната улица – „Райко Даскалов”, от Римския стадион на север в посока река Марица.

Всички са членове на Регионална Занаятчийска Камара и Задругата на майсторите. Международното участие е от Сърбия – майсторка на шоколадови фигурки от Ниш.

Заповядайте на нашия красив, пъстър и весел празник на българските занаяти – да го споделим  заедно. И така заедно да направим поредната стъпка на обществото в кандидатурата на Пловдив за европейска столица на културата.