Стоичков за Георги Миланов: Има "треньорска контузия"

Спорт

09-05-2013, 07:57

Автор:

Ивайло Борисов

Всичко от Автора

Сега сигурно пак ще ме извикат в ГДБОП, за да ме разпитват, иронизира треньорът на Литекс

Треньорът на Литекс Христо Стоичков беше крайно недоволен от играта на отбора. "Оранжевите" загубиха гостуването си на Черно море в мача от 26-ия кръг от "А" група. Камата нападна директно играчите след срещата и ги обвини, че не са се раздали.

Стоичков нападна много остро и звездата на тима Георги Миланов, който изобщо не беше в групата за гостуването. Треньорът зяави, че той има "треньорска контузия и то тежка", което означава, че вероятно има проблем и го е наказал. Ицо се закани жестоко и на голяма част от играчите в отбора.

"Явно чакат само края на месеца, коментира Стоичков. - Лошото е, че когато Литекс падне, хората казват, че Стоичков е паднал. А Стоичков, когато е трябвало, е играл. С изключение на трима-четирима играчи, другите отбиваха номера. Не може да се чака на един фаул и два корнера. Нямахме никакво положение. Затова и ми беше безразлично. Сега обаче сигурно ще ме извикат в ГДБОП, където ходих вече седем пъти да ме разпитват. Каква е контузията на Георги Миланов? Треньорска! И то тежка. Някои играчи ще разберат какво става след четири кръга".

Според Камата, резултатът от двубоЯ на "Тича" е съвсем справедлив. "Направихме една детинска грешка и ни вкараха гол, каза той. - Оттам-нататък и двата отбора се опитваха да играят някакъв футбол, но видяхме, че това е класата на нашето първенство. Излизат двама футболисти и се чудиш кой да играе, прекрояваш. Имаше битка, колкото да залъже окото на много хора. По принцип не гледам другия отбор, има си компетентни органи, да ходя да гледат, да преценят. Георги Миланов е един от водещите футболисти в нашето първенство. Не може да очакваме, че един футболист ще реши даден мач. С него също сме губили, целта ни е който и да влезе, да играе добре. Не се ли раздава, след 4 кръга идва края, това е".