Starazagorautre: предстоящото днес

Животът

09-05-2013, 08:09

Автор:

boshnakova1

Всичко от Автора

9 май /четвъртък/

10,00 ч. Паметник на съветския войн в парк "М.М.Кусев"- тържествено полагане на венци и цветя от Съюз на ветераните от войните на България Областен съвет – гр.Стара Загора

14.15 ч. на футболното игрище на ГПЧЕ "Р.Ролан" ще се извърши награждаването на участниците във Великденския футболен турнир за деца в неравностойно положение. Началото на състезанията, в които участват 12 отбора от цялата страна, е от 10.00 ч. Организатори са Община Стара Загора и Българската федерация за деца лишени от родителски грижи.
 
 
17:00 ч. в парк "5-и Октомври" Община Стара Загора и Европейски информационен център Стара Загора традиционно ще отбележат Деня на Европа 9 май с програма, която ще започне от Началото ще постави Общинският духов оркестър с изпълнение на химна на Европа. Под звуците му представители на Младежки Общински Съвет Стара Загора ще поведат Парад на знамената на страните-членки на ЕС и изпълнение на мажоретния състав към Центъра за работа с деца.
На главната сцена пред шадравана в парк "5-и Октомври" с песни и танци ще се изявят Детска вокална студия "Усмивки" и Школа за народно пеене "Жарава" към НЧ "Родина – 1860”.
Организаторите са предвидили 6 забавни къта, посветени на държавите в Европейския съюз, за подреждане на гигантски пъзел на обединена Европа, кът за решаване на кръстословица и изработка на оригами и др.
Отбелязването на 9 май в Стара Загора ще приключи с изпълнение на детска вокална група към II ОУ "П. Р. Славейков" "Ян Бибиян".
Наградите са осигурени от Европейски информационен център Европа Директно – Стара Загора.


17.00 ч. в Парк-хотел Стара Загора ще се проведе пресконференция за обявяване на резултатите от проведеното Първо европейско първенство по "Бодигардинг" в Стара Загора.


18,00 ч. Паметник на съветския войн в парк "М.М.Кусев" – празнична програма организирана от Съюз на ветераните от войните на България Областен съвет – гр.Стара Загора

19.00 часа  
"Без докачение, моля..." – спектакъл на Драматичен театър "Гео Милев"
 Драматичен театър

20:30 ч. на площада пред Община Стара Загора младежи от Ротаракт и РМС Инициатива ще пуснат фенери в нощното небе.